Rundveehouderij

Achtergrond

Melkkoe blijft goed gevraagd

De vraag naar eersteklas melkkoeien is goed. Ook uit de melkquotumhandel blijkt dat de veehouderij dit seizoen meer vertrouwen heeft dan in het seizoen 2010/’11. Er zijn weinig stoppende bedrijven, wat het aanbod verschraalt. Boeren hebben in het najaar en vroege voorjaar al vee uitgeselecteerd en zijn zuinig op hun koeien. Bovendien heeft de export van vaarzen melkvee uit Nederland getrokken. Dat kan meer worden zodra de status ‘blauwtongvrij’ binnen is. Vraag genoeg vanuit landen buiten de EU, in het bijzonder Rusland, Marokko en Algerije. Binnen Europa is Spanje bestemming voor niet-geënte, maar beste hoogdrachtige of net afgekalfde dieren. Die zijn schaars. Ook zijn Portugal, Italië, Polen en Engeland in de markt. Veel niet correct geënte dieren moeten echter hier blijven, waardoor de prijs niet stijgt maar blijft hangen.

Prognose: prijshoudend

Of registreer je om te kunnen reageren.