Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Krap aanbod houdt slachtvee duur

De slachtveeprijzen, die in jaren niet zo hoog zijn geweest, zijn voor de slachterijen een crime. Ze zien zich geconfronteerd met een tanende afzet van vlees. Daardoor kunnen ze onvoldoende hun dure inkoop doorberekenen. Het uitstekende weer van de afgelopen weken drukt de afzet van rundvlees ten gunste van het voor de barbecue meer geschikte varkensvlees en kip. De achterkant van het rund (entrecote, biefstuk) is relatief nog het beste te verwaarden, maar er staat druk op de hele markt. Dat werkt in het buitenland (Duitsland) overigens sterker door dan in Nederland, waar men meer moeite heeft de slachthaken bezet te houden.
Matige beschikbaarheid van slachtvee blijkt ook uit de geringe aanvoer op de veemarkten. Dat houdt de prijs in de benen en was voor de NBHV reden toch met een kleine prijsverhoging te komen.

Prognose: stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  robert de melker

  Goeiemorgen collega melkers, tja dat er nu weinig slachtvee te beuren (verkopen) valt is normaal...eindelijk is de melk nu eens "duur"...alleen jammer dat er nu net niet meer zo stevig aangekocht wordt op de veemarkten voor DUITSLAND!? want dan ging er nog een héle "flinke" stuiver bij zijn...Dan pas was het voor ons als boer flink interessant, veehandelaartje van het erf met koetje en wij dan direct een vette cheque, ze hebben ons boeren al genoeg "BESTOLEN"...

 • no-profile-image

  frans

  Als ik het goed begrijp zijn de prijzen allemaal inclusief.Het blijf dus een kwestie van vertrouwen als je je beesten aan de handelaar mee geeft. Simpel, van de slachterij krijg je via de handelaar een bewijs van weging maar geen overzicht van de prijs.Met andere woorden hij kan zelf de kg prijs bepalen. Het gewicht staat op de bon ook het nr van het geslachte dier en de klasse waar hij of zij in hoort.Bij het afrekenen zijn er veschillen.

 • no-profile-image

  Pedro

  Niet zo wantrouwig zijn meneer Frans ! Als u een goede handelaar heb dan zorg hij ook voor een goede eerlijke kg prijs ! Of vertrouw je jezelf ook niet soms ? Dom gelul vind ik dit namelijk of je geef ze mee in goed vertrouwen of je spreek vantevoren en kg prijs af ! Klaar ! Groeten van eerlijke VEEHANDELAAR !!!

 • no-profile-image

  Kees

  Stelletje ouwe wijven.

  Loop gewoon niet te zeuren en wees blij dat de prijs goed is.

Of registreer je om te kunnen reageren.