Rundveehouderij

Achtergrond

Export vaarzen stagneert ondanks goede vraag

De handel in melkvee loopt goed door. Uitbreidende melkveehouders hebben belangstelling voor aanschaf van koppels melkkoeien ineens. Het aanbod is echter krap, er zijn weinig stoppende bedrijven bij de geldende melkprijzen die aanzienlijk hoger zijn dan vorig jaar. Vaarzen leveren problemen op. Voor de exporteur is het nog steeds een toer om aan correct tegen blauwtong geënte drachtige vaarzen te komen en de controle is momenteel verscherpt. Daardoor blijven er ondanks goede vraag dieren staan. Het is nog makkelijker om in het geheel niet geënte dieren te verzamelen, voor export naar bijvoorbeeld Russische regio’s. Fokpinken zijn als gevolg van de al behaalde exportresultaten goed plaatsbaar. De tweede kwaliteit melkkoeien lift wat prijsniveau betreft mee op de huidige hoge prijzen van de slachtkoeien.

Prognos: melkkoe duurder, vaars stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.