Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Duitse quotumprijs onveranderd laag

De Duitse melkquotumprijs is op de beurs, afgelopen vrijdag, niet gewijzigd ten opzichte van 1 november; toen was er een ware prijsval. Alleen in het handelsgebied Oost (voor melkquotum kent Duitsland nog steeds een tweedeling) zakte de prijs, van €0,03 naar €0,02 per kilo melk, een nieuw dieptepunt. Niettemin kon de Duitse boerenorganisatie, het Deutsches Bauernverband (DBV) een voor geheel Duitsland gewogen gemiddelde van €0,07 per kilo vaststellen, evenals de prijs van handelsgebied West (€0,08) ongewijzigd.
Opvallend was de grote vraag naar melkquotum, die het aanbod ver overtrof. Van 5.176 aspirant-kopers kwamen er 4.556 tot transactie. Vooral in Nedersaksen was de vraag zeer groot: 198,7 miljoen kilo, bij een aanbod van 88,6 miljoen kilo. De combinatie Nedersaksen/Sleeswijk-Holstein was goed voor 61,4 miljoen kilo quotum ‘import’ vanuit andere Duitse deelstaten.
Het meeste kwam uit Baden-Württemberg
(-10 miljoen kilo) en Hessen (-10,4 miljoen kilo). In oostelijk Duitsland trekt Mecklenburg-Vorpommern weer
veel quotum aan: 6,8 miljoen kilo, vooral vanuit Brandenburg en Sachsen-Anhalt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De kosten zijn nog te hoog. Wij moeten het melkquotum in 4 jaar terug verdienen. Dit is alleen mogelijk voor de top bedrijven. Hoe de melkveehouders in Nederland rekenen vraag ik mij af. Maar volgens mij is het rekenmachientje bij hen in het hoofd defect!

 • no-profile-image

  jaap

  hoe hoog of laag de prijs is vermeld het artikel niet

 • no-profile-image

  rekenmachientje in het hoofd defect?? Hoe zo....??? D'r zit bij een heleboel nederlandse melkboeren helemaal geen rekenmachientje in het hoofd!! Sommigen hebben wel een stalen plaat voor de kop

 • no-profile-image

  arnoud

  in t oosten heb ik voor 2ct gekocht t westen kost 8ct /kg (4% v)

Of registreer je om te kunnen reageren.