Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Druk op slachtveeprijzen

In Duitsland zijn de prijzen van vooral slachtstieren en in mindere mate de luxere slachtkoeien gedaald. Voor de slachtstieren speelt vooral mee dat de uitvoer van (halal geslacht) rundvlees naar Turkije een tik heeft gekregen als gevolg van verhoogde Turkse invoerheffingen. Er is nog voldoende voorraad, wat een verdring-ingseffect heeft op het vlees van de slachtkoe. Daarnaast is het barbecueseizoen haast aangebroken, wat vooral de afzet van varkensvlees bevordert.
Slachtkoeien zijn enkele weken wat ruimer voorhanden geweest, door meer selectie in de melkveestapel. Dat extra aanbod krimpt nu weer.
De rem op de export naar Turkije heeft een indirect drukkend effect op de al lang hoge prijs van slachtkoeien. Dat werkt nu sterker, doordat in het voorjaar de rundvleesverkoop gewoonlijk toch al minder vlot loopt.

Prognose: prijsdruk

Laatste reacties

  • no-profile-image

    pedro

    Koeien blijven duur en er is genoeg vraag !!!! aanbod begin weer wat te krimpen .

  • no-profile-image

    zuiden

    wat een lul verhalen er zijn geen koeien en al zeker geen stieren prijzen zakken echt nieeeeeeeeet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Of registreer je om te kunnen reageren.