Rundveehouderij

Achtergrond 405 x bekeken

Zuiden kan strooien

De T-som loopt van 259 graden in Groningen tot 411 graden in Zeeland. Bekijk het uitgebreider kaartje en beoordeel via NMI wanneer de eerste kunstmeststikstof op het grasland gestrooid kan worden.

De temperatuursom (T-som) geeft een indicatie van het optimale strooimoment van kunstmeststikstof op grasland. In de kaart van Nederland met daarin de actuele waarden van de T-som is te zien dat deze uiteenloopt van 259 graden in Beerta (Gr.) tot 411 graden in Westdorpe (Zld.). Op de indicatieve kaarten van Nederland op de site van het Nutriënten Management Instituut (NMI) is te zien dat in het grootste deel van het land al gestrooid kan worden. In Groningen, Friesland, Drenthe en op de waddeneilanden moeten de grastelers nog even wachten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.