Rundveehouderij

Achtergrond

Westen kan strooien

De T-som loopt van 205 graden in Groningen tot 343 graden in Zeeland. Bekijk het uitgebreider kaartje en beoordeel via NMI wanneer de eerste kunstmeststikstof op het grasland gestrooid kan worden.

De temperatuursom (T-som) geeft een indicatie van het optimale strooimoment van kunstmeststikstof op grasland. In de kaart van Nederland met daarin de actuele waarden van de T-som is te zien dat deze uiteenloopt van 205 graden in Beerta (Gr.) tot 343 graden in Westdorpe (Zld.). Op de indicatieve kaarten van Nederland op de site van het Nutriënten Management Instituut (NMI) is te zien dat in een deel van het land al gestrooid kan worden. In Groningen, Drenthe, Overijssel en het oosten van Gelderland moeten de grastelers nog even wachten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.