Rundveehouderij

Achtergrond 31 reacties

Wat te doen met extra melkgeld?

Zie hieronder hoe anderen stemden en lees de reacties voor hun commentaar op de stelling.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  casev

  Extra melkgeld? Welk extra melkgeld? Een oplettende boerderij journalist heeft zeker geconstateerd dat we nu 14 cent meer voor de melk krijgen dan in 2009?

 • no-profile-image

  lyempfboer

  ben gat van 2.5 maand melkgeld nog aan het opvullen.

 • no-profile-image

  Henk

  Ben blij verrast te kunnen concluderen dat de melkveehouders zelf wél geleerd hebben van 2009.
  Krap daarvoor zat ook jan en alleman van buiten de praktijk dom te jubelen dat ut allemaal niet op leek te kunnen.
  Voor we het goed en wel in de gaten hebben, zakken de prijzen weer eens in, en dan ken je met een buffer geld veel meer dan met een nieuwe xxtra stal vee, waardoor je verlieiezen in die perioden xxtra zwaar drukken door de xxtra investering icm het negatief rendement.

 • no-profile-image

  heirich

  Ik heb al es eerder gereageerd op "dure"melk. Weten jullie dat we in 1982 ongeveer dezelfde prijs beurden? Laten we ophouden met dat boerenbedrog! De melk kost nu ongeveer 32 eurocent, het moest eigenlijk 50 eurocent zijn. en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Boerderijmelk is nog veels te goedkoop.

 • no-profile-image

  kniep

  Hier in Brabant weten ze het wel.
  Je hoeft maar met je ogen te knipperen en de volgende 250+ stal staat er alweer!!

 • no-profile-image

  wim

  20 jaar terug kost diesel 1 gulden nu kost het 3 gulden ? Melk kost nu ongeveer 0,80gulden vroeger ook al waar blijft de winst die de melk kost in de winkel ?????????????

 • no-profile-image

  buffer

  In mijn omgeving hier zie ik dat er nogal wat melkboeren zijn, waarbij door de huidige redelijke melkprijs het hoofd inderdaad weer kompleet op hol is. Er gaan inderdaad weer geruchten over nieuwe stallen van 200 koeien. En het is lachwekkend wat voor traktoren er worden gekocht. Ze zijn voor een melkboer echt veel te groot en daardoor veel te duur. Het is ze gegund hoor, maar ze smijten met d'r geld. Ze moeten bij nooit meer zeuren als de uitbetalingsprijs weer eens naar 22 €cent zakt.

 • no-profile-image

  ex melkveehouder

  helemaal mee eens buffer en maar klagen als het weer eens een keer minder gaat.

 • no-profile-image

  harold

  eindelijk word er weer veel geld verdiend in de rundveehouderij. het is nu de tijd om in quotum te investeren en te verdubbelen.

 • no-profile-image

  M

  IK ben zeker de enigste die last heeft van de hoge prijzen van voer,kunstmest,dieselolie etc.,want daar hoor je niemand over.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Ik ga de winst reserveren voor de aankoop van een Supermarkt!!!... Dan kan ik altijd aan de melk verdienen en als het goedkoop is nog een beetje extra ook!!!... (?).

 • no-profile-image

  buffer

  En Piet? geeft een supermarkt nog een beetje emplooi in Midden Europa?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Zeker weten @Buffer, midden-europa is een groeimarkt !!!... En waar groei is, is ruimte!!!... In NL neemt alleen de consumptie van Honden-,en Kattenvoer toe.

 • no-profile-image

  buffer

  Jazeker Piet, maar hebben ze daar ook euro's of een ander ruilmiddel ter beschikking om te kunnen shoppen. Toch wel belangrijk hoor. Ik weet ook niet precies waarom wij hier met 200000 Polen zitten waarvan 80% zonder werk. Maar ondanks dat ik nimmer in die contreien ben geweest twijfel ik weleens. Als 't daar zo gemakkelijk zou gaan, hoeven ze toch niet hier naar toe te komen om de hele rotzooi weg te jatten. Of zie ik dat niet goed? zeg 't maar. In ieder geval heb je van mij daar geen last, ik slijt m'n dagen hier in NL wel. Voor de latere aanhakers zeg ik het nog maar 's, als ik nu een paar centen van m'n gemelk over hou dan bewaar ik ze maar om ze d'r weer bij te leggen als we onverwachts weer op 22 €cent zitten. Ik heb het gevoel dat er door die hele toestand in Japan op dit moment op economisch gebied niet alleen zekerheden zijn. Wat dacht je. De graanprijs is al aan het kelderen, wat zal de rest gaan doen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Het is waar @Buffer, er zijn veel dingen onbegrijpelijk. En de Poolse cultuur is weer anders dan de Nederlandse, dat is ook waar!!!... Bovendien ben ik ook van mening dat toekomst voorspellen---voor mijn gevoel---nog nooit zo moeilijk was als nu!!!... Revolutie, natuurrampen en sociale onrust door stijgende voedselprijzen in de arme landen kunnen on-overzichtelijke vormen aannemen!!!... Daarom is een appeltje voor de dorst een verstandige strategie!!!... Dus; bufferen @Buffer !!!... Tenslotte; de Banken zijn ook niet meer zo Royaal !!!... Zij hebben ook leergeld betaald. groeten.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Hopen dat we een nieuwe stal kunnen bouwen. De oude stallen voldoen niet goed genoeg meer aan wat goed is voor de koeien. Daarbij moet ook flink uit gebreid worden in melkkoeien. Het redement is nu goed om dit nu uit tevoeren. We hebben voldoende grond en er is een mest te kort in dit gebied. Melkquotum kost hier maar een schrijntje tegen over Nederland en minder nodig, het wordt bijna nooit volgemolken. Als je het hier goed doet, hoef je over rendement geen zorgen te maken, wel moet je omvang hebben!

 • no-profile-image

  boerkeuit westerhovu

  inderdaad de diesel kunstmest voer alles is dit jaar duurder plus zijn wij zijn het gat van 2009 nog op aant vullen

 • no-profile-image

  Leen

  Mooi dat de prijzen weer de lucht in vliegen. De eutopie is nog niet in zicht ze praten van 50 cent. Wij hebben 45 cent uitbetaald gekregen omdat we echte vakmensen zijn. Melkveehouders die zeggen dat ze momenteel niet rijk worden zijn prutsers.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Zo is het @Leen uit Altweerterhei, bouw maar snel een stal en fok/koop melkkoeien!!!... Voor het te laat is !!!...

 • no-profile-image

  buffer

  Zeg Piet, jij vergeet nog te vermelden dat er nu ook nog eens heel snel melkq. gekocht moet worden voor het te laat is. Dat wordt duur joh...!!
  Echt, je bent een prutser als je er nu niet bij bent.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Dat is waar @Buffer, melkquotum moet ook gekocht worden!!!... Dus @Leen, investeren nu kan het nog !!!...

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Beste Buffer, bedankt voor je Humor, ik denk dat wij elkaar goed begrijpen !!!...

 • no-profile-image

  karel

  De melkprijzen lopen op. En investeren in quotum, is zeer zinvol. Ik zou ook iedereen aanraden om nu voluit quotum te komen met de nieuwe regels die vandaag besloten zijn in brussel.

 • no-profile-image

  gert

  Hier in belgie zijn we geschrokken.Met de nieuwe verorderingen. quotum is weer hot. Back in bisness. En de prijzen van de melk zijn mooi. Maar jongvee is sterves duur. veel succes.

 • no-profile-image

  buffer

  Heb ik iets gemist vandaag? Wat is er in Brussel afgesproken?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik denk dat iedereen nogal luid schreewt van die dure melkprijzen.
  In 1983 was de basisprijs voor melk 13,75 BF, wat neerkomt op 34 eurocent per liter.
  Alles wat wij nu, 28 jaar later moeten kopen is verviervoudigd in prijs ( materieel, machines, gebouwen, pachten, meststoffen, bestrijdingsmiddelen) en onze melkprijs ???? Is dat duur???
  Als ik vandaag 32 eurocent krijg als basisprijs, zal ik daarvan nog geen cent kunnen gebruiken als reserve tegen het eens slechter gaat. Wat koop je nog met 100 € in de supermarkt?
  Melkveehouders, hou a.u.b. het hoofd koel en begin niet massaal te overproduceren, want daarmee doe je alleen maar jezelf pijn.
  Een licht tekort op de markt houdt alles gezond, een overschot doet alle prijzen kelderen.
  Wat wij vandaag ondervinden is dat één tsunami al voldoende is om alle marktprijzen neerwaarts te drukken.

 • no-profile-image

  andre

  Mijn antwoord staat er niet bij, ik ga het geld gebruiken om wat extra af te lossen, als de rentes straks gaan stijgen , en dat gaat ze doen, hoef je dat deel geen rente meer te betalen.

 • no-profile-image

  jana

  wat te doen met het extra melkgeld
  hoezo
  vergeten meschien dat de voerprijs van brok en andere produkten het allemaal opslokt
  je mag blij zijn als je iets over houdt

 • no-profile-image

  Koetje

  Wij gaan quotum kopen voor het weer te laat is. Zeker weten met de koeien rechten die er aan zitten te komen.

 • no-profile-image

  koetje

  Moeilijk hé,zelf een naampje bedenken

 • no-profile-image

  koeien

  die qwotum handelaars willen wel graag van hun qwotum af lees ik
  Laten we allemaal gek gaan doen en qwotum kopen leuk he !!!!!

Laad alle reacties (27)

Of registreer je om te kunnen reageren.