Rundveehouderij

Achtergrond 1761 x bekeken

Prijzen op schapenmarkt aan plafond

De handel in schapen en lammeren loopt vlot door. Het aanbod is goed plaatsbaar en is niet groter dan normaal. De aanvoer van schapen en lammeren op de veemarkten is de laatste weken verder opgelopen, maar is toe te schrijven aan het hoge prijsniveau. Schapenhouders proberen het dan ook eens op de markt in plaats van rechtstreeks te leveren aan slachterij of verzamelplaats.
De prijzen komen onderhand wel aan hun plafond. Ten opzichte van het voorjaar 2010 zijn alle categorieën enkele euro’s hoger genoteerd. De prijsstijging is de laatste weken hard gegaan en is op de consumentenmarkt niet verder door te berekenen zonder dat men grijpt naar ander vlees, vooral kip of rund.
Voor export zijn de rammen momenteel niet van belang. Ooien gaan naar Duitsland. De grote aanvoer van zuiglammeren komt pas vanaf Pasen op gang.

Prognose: prijzen stabiliseren

Of registreer je om te kunnen reageren.