Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs bierbostel verder gezakt

Er is veel vraag naar tarwegistconcentraat, maar weinig aanbod. Dit probleem speelt al een tijd. Het komt vooral door afzetproblemen voor bio-ethanol, waarvan tarwegistconcentraat een restproduct is. Voor de boer betekent het dikwijls nul op het rekest of in ieder geval een lange wachttijd. De prijzen van bierbostel zijn verder naar beneden bijgesteld. Dit wordt met name veroorzaakt door de sterke daling van meerdere voedergrondstofprijzen. Soja, net als bierbostel een eiwitbrenger, is ook flink goedkoper geworden en bostel moet hiermee concurreren. De vraag naar ingekuilde snijmaïs trekt langzaam aan. Een deel van de veehouders heeft de aankoop lang uitgesteld, maar lijkt nu toch wat ruwvoer nodig te hebben om de laatste weken te overbruggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.