Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchter kalf goedkoper in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren liep vanmorgen rustig op de veemarkt in Purmerend. Ondanks een kleiner aanbod brachten de dieren van melkveerassen 2 euro per stuk minder op dan vorige week. De prijs van een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit komt daarmee op 93 tot 123 euro. Roodbonte stierkalveren van eerste kwaliteit noteren 113 tot 138 euro. Dat is 8 euro mee dan een jaar geleden. Kalfsvleesintegraties en niet-contractgebonden vleeskalverhouders maken zich grote zorgen over de sterk stijgende kosten voor grondstoffen voor kalvermelkpoeder. Daardoor stijgt de kostprijs van vleeskalveren ook flink. Het is de vraag of zij die meerprijs over een halfjaar goedmaken via een hogere opbrengst van kalfsvlees. Het aanbod van nuchtere kalveren is klein in Nederland. De stroom van Ierse kalveren komt langzamerhand op gang. Dat komt de kalfsvleessector goed uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.