Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Klein aanbod slachtvee redt prijs

Net voor het carnavalsweekeinde vertoont de slachtveemarkt een vrij rustig beeld. Er was al weinig aanbod de laatste weken, dat is nog verkleind. Het aantal slachtingen haalt de 10.000 per week niet. In het zuiden komt dat duidelijk door de feestelijkheden, die volgende week ook de aanvoer minimaliseren. In het noorden speelt de omstandigheid dat er voor de veehouders niet veel reden is om driftig te gaan saneren in de stapel. De melkprijzen beginnen weer te stijgen. Degenen die vanwege overproductie maatregelen moeten nemen hebben dat inmiddels wel gedaan.
De prijs zal deze en de komende week geen averij oplopen, maar dat is puur aanbod gestuurd. In de vleeshandel begint de machine te haperen. De Duitse markt kenmerkt zich nog door een krap aanbod slachtkoeien en een voor de vleeshandel te groot aanbod stieren.

Prognose: prijs stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pedro

  De slachtrunderen blijven komende tijd nog wel prijzig ! Want het aanbod is niet te groot namelijk ! De melk is ook prijzig dus de boeren ruimen niet zo gauw vee nu ! En de magere runderen voor de vetwei zijn ook aardig prijzig dus die gaan ook al niet voor de slacht scheelt ook weer in het aanbod ! Dus laat je niet bang maken door de slachterijen !!
  groeten aan de veehouders.

 • no-profile-image

  frauke

  groot gelijk pedro! de koeien zijn zeker en vast in de prijs nu...alleen "u" koopt vast gèèn zeker??? of hoeveel kun jij er "verwaarden"...?????mvg.frauke

Of registreer je om te kunnen reageren.