Rundveehouderij

Achtergrond

Flinke prijsverhoging beste kwaliteit lammeren

De prijzen voor lammeren stijgen deze week verder, maar lijken een plafond te bereiken. De slachterij geeft weerstand tegen het prijsniveau, dat in de vleesverkoop niet of moeilijk te verwaarden is. De prijsstijging is aanbod gestuurd, er zijn te weinig dieren van de juiste kwaliteit beschikbaar. Dat geldt vooral voor de rammen, waarvan met name de middelzware categorie flink duurder is geworden. De veemarkt Leeuwarden gaf vanmorgen een notering voor lammeren van 22-25 kg à € 117-134, een plus met 10 euro ten opzichte van vorige week. Het aanbod lammeren wordt de komende weken toch al kleiner en Pasen begint de eerste schaduwen vooruit te werpen. Al zullen dan de eerste zuiglammeren beschikbaar zijn, er wordt voorraad opgebouwd.
Aan de prijsverhogingen van zowel de middelzware als de zware ooien (plus van 7 euro respectievelijk 10 euro) is af te lezen dat de vraag, ook vanuit het buitenland (Frankrijk) goed is.

Prognose: alleen ooien nog iets duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.