Rundveehouderij

Achtergrond 271 x bekeken

Bostel goedkoper, tgc nauwelijks te krijgen

Er is veel vraag naar tarwegistconcentraat, maar weinig aanbod. Dit probleem speelt al een tijd. Het aanbod is vooral enorm afgenomen vanwege de afzetproblemen voor bio-ethanol, waarvan tarwegistconcentraat een restproduct is. Vooral oudere auto’s krijgen bij gebruik van ethanol technische problemen. De voor leidingen en pakkingen gangbare toegepaste kunststoffen reageren dikwijls sterk op contact met ethanol en metalen corroderen. De grote Duitse autofabrikanten waarschuwen autobezitters voor dit probleem. Voor de boer betekent het dikwijls nul op het rekest of in ieder geval een lange wachttijd. Ook is er vanwege de grote vraag in de veehouderij naar deze aantrekkelijke voedercomponent een hele reeks mengsels van diverse producten en/of herkomsten verkrijgbaar. Van belang is dan informatie waarmee de invloed in het rantsoen te berekenen is.
De prijzen van bierbostel zijn naar beneden bijgesteld. Dit wordt met name veroorzaakt door de sterke daling van de grondstofprijzen van de afgelopen dagen. Soja, net als bierbostel een eiwitbrenger, is ook flink goedkoper geworden en bostel moet hiermee concurreren. Op het nieuwe niveau kost bierbostel plm. 85 % van de voederwaardeprijs.
De vraag naar ingekuilde snijmaïs is nog niet groot, bij ruim voldoende aanbod.

Of registreer je om te kunnen reageren.