Rundveehouderij

Achtergrond

Vlotte afzet rosévleeskalveren

Aan de prijsstijging van rosévleeskalveren komt maar geen eind. Het aanbod van de dieren is niet al te groot ten opzichte van de vraag naar hun vlees. Kalverslachterijen trekken daarom volop aan de dieren om hun slachthaken te vullen. Bovendien zijn de gewichten van de beesten laag. Zodoende hebben kalverslachterijen meer dieren nodig om hun klanten van voldoende kalfsvlees te voorzien. Daardoor gaan de noteringen voor zowel jonge als oude rosévleeskalveren volgende week met 5 cent per kg omhoog.
Door de prijsstijging noteren jonge rosévleeskalveren €3,80 tot €3,85 per kg geslacht gewicht. Dat is 35 cent per kg meer dan een jaar geleden. Oude rosévleeskalveren noteren €3,40 tot €3,45 per kilo. Dat is 40 cent per kg hoger dan half februari 2009. De opbrengst van de dieren ligt 25 cent per kg hoger dan de kostprijs.
Kalverslachterijen klagen steen en been over de in hun ogen te hoge inkoopprijzen van rosévleeskalveren. Zij zeggen dat zij daarmee geen geld verdienen, omdat de afzet aan Portugal en Turkije erg tegenvalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.