Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtschaap goed plaatsbaar

De veemarkten in Leeuwarden, Bunnik en Purmerend zagen het aanbod deze week wat verruimd, maar de schapen en lammeren zijn goed verkocht. De oude ooien gingen op alle markten voor hogere prijzen weg. Voor de ooilammeren was er alleen prijsverhoging voor de betere kwaliteiten. Dat is deels een compensatie voor de moeizamer verkopen van de rammen. Vooral de zware rammen zijn momenteel nog van mindere kwaliteit dan gewenst, als gevolg schrale fourage in de strenge winter. In de groei vangen ooien dat doorgaans beter op. Al met al is de vraag goed in evenwicht met het aanbod. De verkoop gaat niet echt vlot, maar aan het eind van de dag is alles wel geplaatst. De vlottere verkoop van vlees in het algemeen speelt mee. Echte aanbodgroei moet nog komen en de zuiglammeren laten nog zeker zes weken op zich wachten.

Prognose: prijs stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.