Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtkoe goed gevraagd

De gestegen slachtveenoteringen stabiliseren. Er is meer aanbod dan de voorgaande week, toen vooral mindere beschikbaarheid van slachtkoeien de prijs opstuwde. Het prijsniveau is voor de tijd van het jaar niet slecht, althans hoger dan in het begin van 2010. Destijds was het aanbod slachtrunderen klein, na een herfst met laatste mogelijkheid om slachtpremie op te strijken en daardoor veel aanvoer naar het slachthuis.
De slachterij komt hoe dan ook gemakkelijker vol met slachtkoeien dan de voorgaande week. Bij de veehouders is de stemming tweeslachtig. Aan de ene kant loopt de melkprijs lekker door en biedt de zuivelmarkt ook goede perspectieven voor de komende maanden. Aan de andere kant gaan de voederkosten flink drukken op het rendement. Het voer gaat zelfs nog duurder worden. De prijs van A-brok ligt al een derde (ca. €6 per 100 kg) boven die van vorig jaar. Ook is bij melkveehouders de ruwvoerpositie minder riant.
Vanuit de slachterij geen klachten over de opgelopen prijzen van slachtrunderen in de categorieën P2 en worstkoeien, het vlees is blijkbaar goed gevraagd bij verwerkers. In de belangrijke Duitse regio Noordrijn-Westfalen is het aanbod klein en de vraag goed.

Prognose: minstens stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.