Rundveehouderij

Achtergrond 187 x bekeken

Schaarsere slachtkoeien duurder

De slachtveeprijzen zijn weer verhoogd, maar lijken nu aan de top te komen. Althans, er komt vanuit de vleeshandel weerstand, men kan het hoge niveau moeilijk verwaarden in de markt. De meest gevraagde categorie is momenteel, passend bij het seizoen waarin simpel industrievlees zoals gehakt gewild is, de P2-koe. Er is aan het teruggelopen aantal slachtingen te zien weinig aanbod. Aan het stierenfront is het rustig. De dieren zijn duur, maar worden ook weinig aangeboden. De enorme hausse in de stierenprijs van vorig najaar kwam tot stand onder invloed van abrupt grote vraag vanuit Turkije. Vraag is er ook nu, maar niet zoals voorheen veel op basis van contracten, maar meer volgens daghandel;. Dat maakt inkopers voorzichtiger.
Op de Duitse markt wat betreft de stieren een ander beeld: veel aanbod. Voor slachtkoeien is ook in de regio Noordrijn-Westfalen de vraag groot en de prijs vast.

Prognose: prijs stijgt

Of registreer je om te kunnen reageren.