Rundveehouderij

Achtergrond

Rosévleeskalveren duurder

Het aanbod van rosévleeskalveren is niet al te groot.De afzet van vlees van de dieren loopt bovendien iets beter. Vleeskalverhandelaren beuren deze week zodoende meer geld voor de beesten dan vorige week. De prijs van lichte rosé’s stijgt met 5 cent per kilo. Daarmee komt de notering op € 3,75 tot € 3,80 per kilo geslacht gewicht. Dat is 40 cent per kilo meer dan een jaar geleden. Bovendien is het de hoogste prijs sinds begin 2009. Toen startte Boerderij met de notering voor jonge rosévleeskalveren. De laagste prijs voor jonge beesten was €3,05 in de zomer vanm 2009.
Oude rosé’s 10 cent hoger
Doordat veel vleeskalverhouders hun dieren licht proberen af te leveren, is het aanbod van zware rosévleeskalveren klein. De prijs van deze dieren is afgelopen weken bovendien te hard gezakt. Zodoende herstelt die deze week meer en stijgt met 10 cent per kilo. Daarmee noteren oude rosévleeskalveren deze week € 3,35 tot € 3,40 per kilo geslacht gewicht. Dat is 45 cent per kilo meer dan begin februari 2010. Zware dieren brachten vorige week bijna de hoogste prijs in de afgelopen 2 jaar op. Eind vorig jaar lag de prijs nog wat hoger met €3,48 per kg. Vleeskalverhouders krijgen daarmee meer dan de kostprijs. Het historisch dieptepunt voor zware dieren ligt op €2,70 in de zomer van 2009.
Blank vlees prijshoudend
De afzet van blank kalfsvlees loopt goed prijshoudend. Wat blanke vleeskalveren deze week opbrengen is begin volgende week bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.