Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsstijging A-brok iets minder snel

De grondstoffenprijzen staan onder druk na winstnemingen op Amerikaanse termijnmarkten. Speculanten met grote posities stapten uit toen de prijsstijging stokte. Ook buiten de VS gleden markten weg, zoals in Canada de raapzaadmarkt en in de EU de tarwemarkt. De grondstoffenprijzen van rundveevoeder zijn daardoor ook beïnvloed, maar op die markt is het aanbod nog overwegend krap, meldt bureau Stigevo. De komende maanden verandert dat amper. Het tempo van de prijsstijging zakt wel wat.
De hoge prijs van het krachtvoer gaat ookl leiden tot kleiner grondstoffenverbruik. April tot en met juni is een kritieke periode voor de prijsvorming, want dan halen de graanprijzen vaak hun top of beginnen aan een nieuwe prijsstijging. Het weer is daarvoor doorslaggevend.
De graanprijzen krijgen in de komende maanden uiteraard ook hun weerslag op de prijzen van zogenoemde graanvervangers.

Prognose: prijsstijging

Of registreer je om te kunnen reageren.