Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchter kalf goedkoper in Purmerend

De prijzen voor de nuchtere kalveren stonden vandaag enigszins onder druk op de veemarkt in Purmerend. Het is voor februari geen ongewoon verschijnsel, maar ook geen wetmatigheid. De meeste prijsdruk bestond bij de Belgische blauwe kalveren en andere vleestypische nuka’s. Die daalden met 10 tot 15 euro per stuk in prijs.
Zwartbonte nuka’s ontsprongen de dans echter ook niet helemaal. De ene handelaar wist net tegen gelijkblijvende prijzen te verkopen, de andere verkocht tegen een 5 euro lagere prijs. De noteringscommissie verlaagde haar prijzen uiteindelijk met 3 euro per stuk. Een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit noteert daarmee tot 127 euro per stuk. Het aanbod was kleiner dan vorige week. Probleem is vooral de geringere vraag.
Of registreer je om te kunnen reageren.