Rundveehouderij

Achtergrond

Nederland produceert recordhoeveelheid kaas

Zoetermeer – De Nederlandse zuivelindustrie heeft vorig jaar een recordhoeveelheid kaas geproduceerd.Volgens het Productschap Zuivel gaat het om zo’n 740.000 ton, tegenover 710.000 ton in 2009.

Van die kaasproductie werd ongeveer 580.000 ton geëxporteerd. Daarbij werd nog altijd ruim een derde van het totale exportvolume naar Duitsland verkocht. Frankrijk en België waren achtereenvolgens de tweede en derde markt voor Nederland. Rusland, dat ook een belangrijke markt is voor Nederland, nam slechts 4 procent van het exportvolume kaas af.

De totale waarde van de kaasexport kwam vorig jaar naar schatting uit op een kleine 2,2 miljard euro. Inclusief poeders en gecondenseerde melk bedroeg de exportwaarde van de zuivelsector vorig jaar zo’n 3,6 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.