Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Minister Verhagen bezoekt stremselfabriek

Leeuwarden – Minister Maxime Verhagen (ELI) wordt rondgeleid in een fabriek van CSK Food Enrichment. Het Friese bedrijf levert ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie, waaronder stremsels aan zuivelconcerns.

Leeuwarden – Minister Maxime Verhagen (ELI) wordt rondgeleid in een fabriek van CSK Food Enrichment. Het Friese bedrijf levert ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie, waaronder stremsels aan zuivelconcerns. De onderneming breidt met financiële steun van het ministerie van ELI uit. De agrofoodsector is één van de negen topsectoren die centraal staan in het economische beleid van het nieuwe kabinet. De regering wil wetenschap en ondernemers verbinden en trekt 1,5 miljard euro uit voor innovatieve projecten.Foto Anne van der Woude

Westerwijtwerd – Wim Mooijman en zijn kameraad Bas van de Burg maken koe Blauw keuringsklaar. Ze doet namens melkveehouderij Mooijman uit Westerwijtwerd mee aan de Groninger Rundveeshow die aankomende zaterdag vlakbij Bedum wordt georganiseerd. Op de achtergrond oefenen nichtjes Sara en Emma en een meisje uit de buurt, Ezra, met het voorbrengen van de dieren. In totaal doet melkveehoduerij Mooijman mee met vijf koeien en vijf kalveren. In totaal doen 150 dieren mee aan de wedstrijd. Foto Jan Bouwman

Veehouder Piet Zonderland doet het licht eerder uit en heeft erfbeplanting aangelegd om de stal ’s nachts uit het zicht te halen. Foto Penn Communicatie

Parijs – De Franse president Nicolas Sarkozy heeft dit jaar de Salon de l’Agriculture in Parijs bezocht. Zijn afwezigheid vorig jaar kwam hem op flinke kritiek te staan. De president aaide tijdens zijn rondgang enkele dieren en besprak daarna de problemen in de landbouw met een aantal vertegenwoordigers uit de agrarische wereld. Ook meldde hij dat met het oog op de groeiende wereldbevolking er altijd boeren nodig zijn. Corr Foto ANP

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hi.hi.hi. wat een verkiezingsstunt van Verhagen. Een stremselfabriek!!!! Ha, ha, ha, da's een goeie! Wég met het CDA!

Of registreer je om te kunnen reageren.