Rundveehouderij

Achtergrond

Melkkoe houdt prijs nu vast

In Nederland is het aanbod melkkoeien ruim. Het gaat voor een groot deel om losse koppeltjes vaarzen. Het idee is dat deze op export een goede prijs opbrengen en dat binnenlandse afnemers niet staan te springen om te kopen, maar eerder de melkproductie enigszins willen bijsturen, of in ieder geval voorlopig niet verder te laten oplopen. Niettemin hebben groeiers en melkveehouders die geen jongvee opfokken bij het huidige prijspeil best belangstelling voor een goede melkkoe. Ook fokpinken zijn gewild. Er zijn in 2010 veel vaarzen uit de markt gehaald voor export. Tweede kwaliteit is voor een groot deel in de herfst uitgeselecteerd. De waarde loopt nu mee met de aangetrokken slachtprijzen en zakt zeker niet.

Prognose: stabiele prijzen, fokpink mogelijk duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.