Rundveehouderij

Achtergrond 6 reacties

Krap aanbod slachtvee, prijs stijgt

Na de plus in de slachtveeprijs van vorige week is het beeld weinig veranderd. Het aanbod slachtvee blijft matig. De afgelopen maanden heeft de melkveehouderij nogal opgeruimd. Het heeft nu niet veel zin meer voor degenen die fors boven quotum hebben gemolken om goede dieren af te stoten voor de slacht. Het zou een te fors gat slaan in de stapel.
De vleeshandel loopt goed, maar heeft minder impact op het prijsniveau dan het kleine aanbod. Vanuit Duitsland groeit de vraag bij de slachterijen ook weer. Voor de koeien betekent dat hogere noteringen in Noordrijn-Westfalen: enkele centen per kg erbij, vooral in de categorieën R3 en O3. Opmerkelijk is de sterke stijging van de Duitse stierenprijzen na een regelrechte prijsval begin dit jaar. Het aanbod van stieren is in Duitsland zeer krap. Ondanks matige vraag naar vlees zet dat er de prijs.

Prognose: duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuiden

  heb gehoord

  dat turkije ook weer nieuwe partijen is aan het in kopen.en in brazilie zijn de prijzen 50 % duurder als een jaar geleden .
  Het word tijd dat hier de prijzen ook met de kostprijs omhoog gaan dus + minimaal 25 %

  gr

 • no-profile-image

  econoom

  Nou val je wel beetje door de mand hè, meneer uit het zuiden.
  Jij was toch diegene met die torenhoge prijzen, het laatste half jaar?
  4 euro voor U stieren?
  En nu verkondig je dat het tijd wordt dat het hier ook eens gaat stijgen.
  J epraat jezelf nu wel beetje tegen. Ik denk dat jij beetje wartaal verkoopt en te denken dat je daar de markt mee kan sturen. En heb het gevoel dat jij teveel over de grens kijkt. Eerst Duitsland, en nu zit je al met je gedachte in Brazilie. De prijs zal hier voor het eerst echt niet de pan uit vliegen, daar de consument het hier in Nederland gewoon niet wil betalen. Eén advies voor jou zuiderling, ga gewoon efficient te werk, en probeer met hedendaagse prijzen, daar de kosten te besparen. En nu het duidelijk is dat je de boel oplaait, hoeven veehouders niet meer te denken dat ze de verkoop niet goed doen, maar dat die prijzen van jou in ieder geval niet kloppen. En Turkije houdt nederlandse veehouderij echt niet in de benen, dat moeten de veehouders hier zelf doen.

 • no-profile-image

  zuiden

  beste econoom

  ik had om jou adres gevraagd kan ik de afrekeningen opsturen zeer ongeloofwaardig ben je dus zelf.
  Dat de kosten stijgen weet iedereen en dat de prijzen gaan stijgen is een ding wat zeker is anders stoppen de boeren.
  Brazilie wil ik alleen mee aangeven als het daar duurder word komt het niet meer na europa.
  En kosten besparen houd een keer op en dat einde is in zicht of bij vele al bereikt .

  Trouwens even ter ondersteuning van de markt voor de boeren. alles is weer stijgende, stijgende dus econoom trek je beurs maar vast open jij als vleesinkoper denk ik ??!!

  gr

 • no-profile-image

  pietje

  dit is een side voor boeren en handelaren niet voor dom geneuzel en elkaar onderuithalen stelletje BOBO

 • no-profile-image

  econoom

  beste zuiderling, er hadden nogal wat boeren om jouw leveradres gevraagd, zodat ze paar vrachtjes stieren bij U konden lossen. je weet wel, voor die hoge prijzen voor jou. Zolang je dat niet doet, is er van jou woord weinig te geloven. Als je zoveel beurt over de grens, wil je vast wel wat handel bij hebben, vriend. Bevestigt voor mij, dat je larie verkoopt. Handelaar van op de grens van het limburgse land. En voorspel je, hooguit paar dubbies erbij, dus houdt jij de duitsers maar in ere.

 • no-profile-image

  zuiden

  iedere boer is zelfstandig genoeg om een zo hoog mogelijke prijs voor zijn vee te beuren.
  Wij in het zuiden kunnen dat tot op heden schijnbaar beter als in het noorden dan ??

  Ze kunnen natuurlijk zelf iemand anders gaan zoeken.
  veel succes met de boeren voor de gek te houden noorderling

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.