Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Einde aan stijging rosévleeskalveren

Vraag en aanbod van jonge rosévleeskalveren zijn goed in evenwicht met elkaar. Daarmee komt er een eind aan de prijsstijging van de dieren. Sinds half oktober van vorig jaar is de opbrengst van kalveren onder 8 maanden gestegen met 40 cent naar de huidige opbrengst van €3,80 tot €3,85 per kg geslacht-gewicht. Dat is 35 cent per kg meer dan een jaar geleden.
Het vlees van jonge rosévleeskalveren lift mee op de afzetmogelijkheden van blank kalfsvlees. Die zijn relatief goed. Normaal gesproken gaat kalfsvlees in februari wat minder goed van de hand dan in andere maanden van het jaar. Van een dip in de afzet van kalfsvlees is deze maand in ieder geval geen sprake.
Vleeskalverhouders, die hun rosédieren op jonge leeftijd af willen leveren, kunnen die niet langer dan 8 maanden aanhouden om voor de definitie kalfsvlees in aanmerking te komen. Zodoende moeten de dieren op tijd naar dee slachterij.
Het aanbod van oude rosévleeskalveren is te groot voor de vraag naar de dieren. Relatief veel vleeskalverhouders hebben door te verwachten hoge prijzen besloten om hun dieren op latere leeftijd af te leveren. Daardoor daalt de opbrengst van hun dieren deze week met 5 cent naar €3,35 tot €3,40 per kg. Dat is 55 cent per kg meer dan vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kent de prijzen wel

  Derk goeie jongen, ik weet niet waar jij je prijzen vandaan haalt, maar er is geen kalf onder de 3,45 verkocht !! Het gros van de goede kalveren bracht deze week 3,50 op tot 3,55 voor de topkalveren. Welke mensen jou proberen te hersenspoelen en je doen willen geloven dat de prijzen 3,35 tot 3,40 zijn, weet ik niet, maar dit is geen representatieve info die je de lezers van de boerderij verstrekt (misschien toch eens meer dan een partij raadplegen voor de prijzen) !!!!!

 • no-profile-image

  onbekend

  Trouwens even ter info derk wat hier voor stond klopt als een bus .

  Even over de stieren gister er weer verkocht r+ u stieren 3.75 € excl btw naar duitsland natuurlijk want hier houden ze ons voor de gek .
  vleeveehouders let op in het buiteland halen ze ons in!!!!!!!!!!!1

  gr vleesveehouder

Of registreer je om te kunnen reageren.