Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

De mannen achter het voercentrum

Gezamelijk ruwvoer winnen voor 4.000 koeien.

Co Scholten

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  je krijgt twee keer extra ruwvoer transport om het voer voor de koeien te krijgen.de extra kwaliteit moet de meer kosten ruimschoots vergoeden.begin maar eens kleinschalig. kun je ervaring op doen.

 • no-profile-image

  Landmand

  Collgea bij ons doen het ook.
  Zijn een paar veehouders,die hebben alle grondwerkzaamheden aan 1 collega uitgegeven. Die doet al het landwerk,inkuilen etc. Gezamelijk kopen ze krachtvoer in, maar ieders is vrij een eigen rantsoen te maken. De monsters van alle kuilen zijn bekend. Nadeel, groepen voeren is lastigere.

 • no-profile-image

  Frank Verhoeven

  Het idee spreekt me enorm aan. De een noemt het voercentrum, de ander samenwerking, de ander cooperatie. Ik hoor de laatste tijd erg veel initiatieven op dit vlak en dat geeft een beetje aan dat onze oude cooperaties faiiet zijn. Dat zijn multinationals geworden die globaal opereren en de relatie met hun leden helemaal zijn verloren. Dat terwijl de winst voor de individuele boer lokaal zit in (kleinschalige/beheersbare) samenwerkingen. Het is voor mij duidelijk dat de komende jaren kleinschalige samenwerkingen op allerlei vlakken (denk ook aan de papiermolen rondom subsidies aanvragen, machines, etc.) groot gaan worden!

 • no-profile-image

  Realist

  Goed plan om het te proberen. De neuzen moeten wel allemaal de zelfde kant in staan en blijven staan! Dat is het grootste probleem, dat houden weinig samewerkingsvormen lang vol! Diegene die het hardt werkt en de meeste verantwoordelijkheid draagt, profiteerd vaak het minst van de voordelen! Er zijn er zeer velen uitgedraaid op knetterende ruzie.

Of registreer je om te kunnen reageren.