Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Bierbostel wordt minder duur

De afzet van stro en hooi loopt vlot door. De melkveehouder zoekt naar meer structuur in het rantsoen. Dat moet dan komen in de vorm van hooi en graszaadhooi, gezien de hoge prijs van luzerne. Er is meer vraag te verwachten naar kuilmais. De afzet van erwtenvezels is ingezet en wordt ook opgepikt, nu de aardappelvezels nagenoeg uitverkocht zijn.
Vooral voor melkveehouders in het Oosten en Zuiden is dit de komende maanden een geschikt alternatief om de maisvoorraad niet te veel te hoeven aanspreken. Na droogte en daarna veel neerslag in zomer en najaar is er her en der ruwvoerkrapte.
De bierbostelprijs is de afgelopen weken weer gedaald en komt meer binnen een aanvaardbaar percentage van de voederwaardeprijs, na een torenhoog niveau in het najaar. De brouwerijproductie neemt toe.

Prognose: Bostel wordt goedkoper

Eén reactie

  • no-profile-image

    onbekend

    mensen van de boerderij laat jullie niet zo opnaaien door die voer mannen gisteren contact met australie gehad in de graanstreek van australie hebben ze 30 % meer opbrengst dit jaar als normaal.geloof me het voer gaat zakken en zeker die bijprodukten het is en blijft afval!!!!!!!

    gr handelaar en boertje

Of registreer je om te kunnen reageren.