Rundveehouderij

Achtergrond

'Wintershow De Vor trekt duizenden bezoekers'

Achterveld – De machines van Fendt, Kubota en Holder trekken ook dit jaar veel bekijks op de Wintershow van trekkerdealer- en importeur Gebr. De Vor uit Achterveld.

De show is dit jaar vanwege de grote belangstelling in 2010 uitgebreid van drie naar vier dagen, aldus directeur Dick Melessen, waarbij het Fendt-rijdende schaatsduo Ids Postma en Anni Friesinger hun opwachting maakten. Vorig jaar kwamen zo’n zesduizend mensen op de show af.

Dit jaar is de belangstelling voor een groot deel gericht op de Fendt 720 Vario SCR, een machine met 200 pk die volgens Melessen moeiteloos de dominante positie overneemt van de Fendt 820 Vario. Het betreft een compleet nieuw ontworpen serie die in de zomer in Nederland is gelanceerd.

Foto Wil Groenhuijsen

Wassenaar – Inwoners van Wassenaar vergapen zich aan de mooi verlichte boerderijen in het buitengebied rond deze plaats. Voor de derde keer organiseert agrarische natuurvereniging Santvoorde een verlichte polderroute. De start was dinsdagmiddag – 'derde kerstdag' – bij melkveehouder Rinus Bos. Voorzitter Van Vliet van de natuurvereniging legt uit dat deze activiteit bedoeld is om boeren en burgers dichter bij elkaar te brengen. ”Hier midden in de Randstad moeten we ervoor waken dat er draagvlak blijft voor landbouwactiviteiten. Deze verlichte polderroute helpt daarbij.”

Foto Engel LameijerMaastricht - Medewerkers van een bouwbedrijf leggen de laatste hand aan de nieuwe mestsilo van loonwerker Henny Hartmann. Na 3,5 jaar wachten kreeg hij recent een vergunning voor de bouw van een 6.000 kuub grote mestsilo, in ruil voor groencompensatie. In de silo slaat hij varkens- en koeienmest op uit noordelijke gebieden. Hij bedient akkerbouwers in de omgeving van Gronsveld. Die vragen steeds meer mest. Volgend jaar biedt Hartmann ook gescheiden mest aan. De vergunning is er al.

Foto Twan Wiermans

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.