Rundveehouderij

Achtergrond 12 reacties

Slachtveeprijzen onder druk

Het aanbod van runderen stijgt iets, maar is gewoontjes voor de tijd van het jaar. Aan het vrij hoge slachtgewicht van de aangevoerde koeien is te zien dat er geselecteerd wordt onder het melkvee, maar niet onder de jongere dieren, zoals eerder dit seizoen. De slachtveemarkt raakt niettemin uit de hausse, met verlagingen van de noteringen voor slachtkoeien met 5 tot 10 cent per kg geslacht-gewicht. De situatie wordt vooral veroorzaakt door de flauwe rundvleesmarkt. Dat gold een tijd vooral het vlees voor midden- en lagere segmenten. Juist goedkoper vlees is moeilijk te verwaarden bij hoge inkoopprijzen. Op de Duitse markt is het aanbod stieren ruim, het aanbod slachtkoeien krap, maar staat in beide gevallen de prijs onder druk vanwege moeizame afzet van rundvlees in het levensmiddelen kanaal, óók het snel erg duur geworden luxe product.

Prognose: prijsdaling

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuiden

  beste boerderij

  ga maar weer verder met prijs omlaag praten er is best druk maar omlaag bij de r u e is nog geen sprake!!! in duitsland zelfde !!maar je moet niet schrijven omlaag als het nog niet is gebeurd aanhouden die prijzen dus vleesveehouders die er nog zijn!!! geef ze niet af!!!!

  succes

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeiemiddag collega melkers, dus (zuiden "zuiden...) nu het sint nikolas periode is lees:dure cadeaus enz... hoor ik net dat de ambachtelijke slagers zeer zwakke verkoop hebben voor de moment...? maarja meneertje zuiden weet het weer beter zeker,niewaar?

 • no-profile-image

  zeker

  het is feit dat de koeien afgelopen week 5, tot 10eurocent minder verkocht zijn. op de veemarkten, slachthuizen. alle afnemers betalen minder. dus zuiden zuiden, nogmaals het blijft niet elke week stijgen. reageer jij maar op de duitse boerderij-site!!! en sterkte met de verkoop van je dure beestjes. als ik jou was kocht ik nog wat extra voer, want jou beestjes blijven zeker staan!! misschien dat VET bij jouw ook duur meebetaalt wordt. Zo meteen ga je (zuiden zuiden) nog verkondigen dat ze met een halve dag reizen ook nog zwaarder gaan wegen. ik zeg!!!! slacht je vee dicht bij de deur, dan stel je jezelf niet teleur!!!

 • no-profile-image

  veeboer

  Vandaag kwam inkoper hier om koeien te kijken en eerst beetje klagen dat de prijs iets ging zakken aankomende week maar hij liet de koeien op een 10 cent per kg staan . hij kon zogenaamd niet meer geven ! maar 2 uur later belde ie op en hij kocht ze toch ! Dus er is ook veel politiek bij om te proberen om ze voor minder in de vingers te krijgen !

 • no-profile-image

  zuiden

  zo wil ik dat horen veeboer uit de betuwe pluimpje jij bent tenminste nog een durver!!!
  kunnen er veel nog van leren !!! er is veeeeel vraaag !!!!!!

  succes

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Gooeieavond, "bende" sukkels...klagen over slachtprijzen... Maar dan melk meegeven aan "aalmoesje"...terwijl buitenland 30cent meer krijgt!? Parma 71 cent!

 • no-profile-image

  veeboer

  Robert verhuist dan aub zo snel mogelijk naar dat land !! zijn we van dat gezeur van jou ook af !! En ik wil door jou geen sukkel genoemd worden begrepen !

 • no-profile-image

  zuiden

  kun je merken dat robert de melker echt geen verstand heeft van de vleesmarkt !!!mijn afnemers nemen nu juist veel meer af zelfs meer als andere jaren de nederlandse consument vraagt steeds meer na goed vlees!!! rommel hoeven ze niet meer of mc donalds verwerkt dat wel!!!

  Waarom zit bij de meeste slagers rundvlees nog steeds in de + en varkensvlees in de min rara hoe kan dat???? de cunsument wil gezond leven doktoren adviseren weinig chlorosterol enz enz Ik heb niks tegen varkenvlees maar het is wel de werkelijkheid!!!

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeieavond collega's, wat is dit nou een leuke site zeg,ik vermaak me lekker hoe sommigen zich er zo in opwinden,hi,hi... Maar laat ons toch vanaf nu wat realistisch blijven zonder verdere verwijten,en elkaars vrije meningsuiting respecteren aub? Ik blijf erbij dat het bij de beenhouwer om de hoek er uiterst rustig aan toe gaat! Het is wel zo dat blanke billemans kalfsvlees ieder jaar voor de kerstperiode en einde jaar zeer goed stijgt in prijs (vlees,maar niet in nuchtere) en dat is het gezondste vlees uit, pracktisch géén vet hé "zuiden"... p.S: op restaurant wordt er nu erg veel "wild" gegeten,aanrader!

 • no-profile-image

  zuiden

  haha melker volgens mij moet jij vlees inkopen?? bij mijn afnemers loopt het lekker door dan zal die bij jou wel bijna binnen zijn haha

  nogmaals er komt en er is veel vraag naar goed vlees wereld wijdt neemt de vraag toe canada vs brazil australie overal booming !! heeft ook veel te maken met economie azie!!!

  rundvlees prijzen waren btw in 80 jaren zelfde als nu!!!!
  was van de week in frankrijk u stieren noteren daar al 4.3 excl btw!!! en dat is grootste land in de eu!!!!!

  succes boerderij met de waarheden te manipuleren

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeiemiddag, reactie op collega(zuiden,zuiden) tja, klopt inderdaad dat het rundvee op zijn minst even duur was in de jaren tachtig...zelfs véél DUURDER!!! Maarja bij de plaatselijke beenhouwer waren er dan maar 5 soorten vlees in de koeltoonbank...nu meer dan 100 soorten variatie's erop en alternatieven...zoals vegetarisch(ja want dat is nu booming-bussinies)=SEXY...groeten!

 • no-profile-image

  zuiden

  de melker mijn afnemers spelen daar dus wel op in !!!vele nieuwe produkten kant en klaar enz enz!!! daarom zal jou vleeshouwer wel zo weinig verkopen dan!!! btw vega burgers enz enz worden ook meer verkocht maar denk dat dat meer ten kosten gaat van vlees uit de bioindustrie rundvlees is immers 99% biologisch toch!!!!

  zo volgende week zullen we zien als de vleesmannen het lukt om de prijzen omlaag te drukken?? ik denk (hoop) dat het niet lukt kersmis is immers toch altijd meer vraag!!!! succes boeren met een hoog mogelijk prijs te krijgen .

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.