Rundveehouderij

Achtergrond 194 x bekeken 1 reactie

Slachtveemarkt sukkelt

Anders dan gebruikelijk wijzigde de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee de noteringen voor slachtvee vrijdag niet uniform. De prijzen van de U- en R-kwaliteit bleven onveranderd, evenals de bovenkant van de notering voor O-kwaliteit. Alles eronder is echter € 0,05 per kg goedkoper aangemerkt. Daarmee honoreert de NBHV de neerwaartse tendens in de vleesmarkt van de laatste weken, maar met uitzondering voor de beter kwaliteiten rundvlees. De komende feestdagen werpen hun schaduw vooruit, daarnaast geldt in ieder geval voor de Nederlandse situatie dat het aanbod van slachtkoeien niet terugloopt, maar dat het ook niet bepaald storm loopt. In Duitsland is de situatie anders. Daar zijn de slachterijen overgaan tot reductie van de slachtaantallen, om onafhankelijk van hun productiebehoefte het prijsniveau drastisch te kunnen drukken.

Prognose: prijsdruk

Eén reactie

  • no-profile-image

    zuiden

    pluimpje boerderij eindelijk!! betere vleeskwaliteiten zijn zeker niet gedaalt!!

    Er wordt heeel veel geslacht op het moment denk eerder na nieuwjaar verdere stijging want ze zijn op!!!! we zullen zien

    groeten zuiden

Of registreer je om te kunnen reageren.