Rundveehouderij

Achtergrond

Schapenhandel kan weer aantrekken

In aanmerking genomen dat begin december het huishoudbudget niet te ruim is, met effect op vrijwel alle vleesprijzen, vallen de schapennoteringen alleszins mee. Leeuwarden kon dankzij niet te grote aanvoer van lammeren de prijzen ongewijzigd houden. De twee kwartjes verhoging van de rammennotering voor rammen is een afrondingkwestie. Purmerend gaf wat prijsdruk te zien op ooien die eigenlijk bescheiden is weergegeven. In de komend weken kunnen ooien wat beter verkocht worden vanwege aantrekkende vraag uit Frankrijk dankzij de feestdagen. Oude ooien zijn dit jaar vanwege teruggelopen aanbod goed gevraagd en nu seizoensmatig extra schaars, dus zeker prijshoudend.

Prognose: prijs stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.