Rundveehouderij

Achtergrond

Melkveehouders spreken tweede bult aan

Vinkenbuurt – Melkveehouder Gerrit van Leusen snijdt tussen de buien door alweer een tweede kuilbult aan.

Vinkenbuurt – Melkveehouder Gerrit van Leusen (links) uit het Overijsselse Vinkenbuurt snijdt tussen de buien door alweer een tweede kuilbult aan. Met het gras van de tweede bult kunnen de koeien het volgens Van Leusen tot het voorjaar uitzingen. Van Leusen werkt vaak samen met Klaas Hekman, die zelf Piëmontese koeien houdt.

Foto Alex de Haan

Sancheong - Zuid-Koreaanse boeren hangen radijsbladeren te drogen in het dorp Sancheong in de provincie Zuid-Gyeongsang. De gedroogde bladeren, in het Koreaans 'siraegi' genoemd, zijn een favoriete groente voor gebruik in Koreaanse soepen.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.