Rundveehouderij

Achtergrond

Melkkoeien zeer schaars

Hoe de melkproductie er aan het einde van dit melkjaar uit komt te zien, blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar zoals de vlag er nu bij hangt zal het geen recordbrekend resultaat zijn. Sterker, de melkveehouderij ligt om diverse redenen wat achter op de prognose die aan het begin van het jaar gesteld is met een procent verhoging van het quotum. Melkkoeien zijn daardoor zeer gevraagd, zowel van de beste kwaliteit als de B-keuze. Voornaamste criterium bij aanschaf: als er maar acuut mee gewerkt kan worden.
Het aanbod is schaars, wat ook zichtbaar is aan de bescheiden herfstuitstoot van melkvee naar de slachterij dit jaar. Melkveehouders houden hun dieren bij zich.
De export van drachtige vaarzen is vlot, met de bekende strubbelingen rond blauwtongvaccinatie die samenstellen van koppels vertragen. Pinken zijn prijshoudend.

Prognose: Prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.