Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Markt bijproducten vriendelijker

De markt voor ruwvoeders en vochtige bijproducten voor de melkveehouderij oogt vriendelijker voor de boer. Stro en hooi zijn nog duur, maar vlotter leverbaar. Voor luzerne geldt dat ook, maar er lijkt niet genoeg beschikbaar tot het begin van het nieuwe seizoen. De vraag naar snijmais is beperkt, maar dat is net na de oogst niet zo gek. Ook is de prijs vrij hoog.
Over de afzet van vochtige bijproducten zijn de meningen verdeeld. Sommige handelaren menen dat het momenteel net iets meer moeite kost om bierbostel en ook aardappelvezel verkocht te krijgen, anderen melden dat de afzet prima loopt. Ook de afzet van tarwegistconcentraat lijkt goed door te lopen. Wel is de beschikbaarheid verruimd met nieuw aanbod. De voerhandel verwacht stabiele vraag naar de diverse producten, aangezien de gemiddelde graskuil vlot wordt vervoederd.

Prognose: Prijsdaling.

Eén reactie

 • no-profile-image

  zuiden

  hahahahahaha ja wat een lul verhalen protiwanza verhogen ze omdat ze zogenaamt te weinig hebben en bij paar veehouders word het gedumpt!!!!!!!


  geloof mij er is voer in overvloed !! ik voer bijprodukten liefst vele vrachten tegelijk voor vaak 40 % goedkoper als boerderij noteert jullie boeren moeten vaker neeeee verkopen!!!
  op het moment is er overschot aan alles dus boeren drukken die prijzen en de graanprijzen zakken ook hard!!!

  succes boeren en leer weer handelen

Of registreer je om te kunnen reageren.