Rundveehouderij

Achtergrond

Lammerenprijzen onder druk

De prijzen voor lammeren, ooien en rammen, staan onder druk. De aanvoer is relatief hoog, terwijl de vraag het wat laat afweten. Op de veemarkten in Leeuwarden lag de aanvoer met ruim 1.100 dieren niet eens opzienbarend hoog, maar in Bunnik was er, zeker vergeleken met eind november vorig jaar, veel meer bedrijvigheid. Ook de rechtstreekse aanlevering van slachterijen en exporteurs via verzamelplaatsen is fors. Veehouders willen een deel van hun schapen kwijt voor de winter.
Wat betreft de afzet zijn alleen oude, relatief goedkope schapen goed te plaatsen. De vraag naar ooien in Frankrijk is volgens de handel heel gewoontjes. Hoewel in Leeuwarden alleen de rammennotering is verlaagd, staan in het algemeen ook de prijzen voor ooien onder druk. Naar verwachting komt daar voor half december geen verandering in.

Prognose: lammeren goedkope, schapen prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.