Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Iets vergrote melkaanvoer stimulans quotummarkt

Traditiegetrouw neemt de omvang van de melkquotumhandel toe in december. Het seizoen voor de handel in koopmelk duurt nog vier weken, met enige aftrek voor de feestdagen. Niet alleen trok het aantal transacties deze week echter aan, ook de prijzen van lease- en koopmelk verbeterden. Dit, na enkele weken achtereen wat te zijn weggezakt. Daarin speelt mee dat er weer meer melk geproduceerd wordt een rol, al is het wel melk met gemiddeld minder vet dan vorig jaar. Aanbod van quotum is nu vlot plaatsbaar. Voor leasen is de prijs gestegen naar een niveau van € 4,25 tot € 4,30 per kilo vet. Koopmelk hangt op een niveau van € 16,00 en tendeert opwaarts.

Prognose: prijs stijgt

Laatste reacties

 • no-profile-image

  richard

  Ik weet niet waar ze het vandaan halen dat de aanvoer hoger is bij, friesland campina is het iets lager met veel lager vet.

 • no-profile-image

  boertje

  de prijzen verbeteren
  de schrijver heeft zeker belang bij een hogere prijs?

 • no-profile-image

  boerke

  Stel dat de buurman meer levert als jou !
  Kopen maar jongens ,anders kunnen die handelaars ook niks aan je verdienen

 • no-profile-image

  A.S.

  Beste Richard , op de site van friesland campina kun je een grafiekje zien van de melkaanvoer , en dan is tezien dat de melkaanvoer de laaste twee weken sterk is gestegen .

 • no-profile-image

  richard

  klopt a.s.drenthe ik verglijk het met afgelopen drie jaar. Dit jaar komt het niet mee met de demiddeldelijn(elk jaar stijgt het in deze periode,dat is een normaal beeld anders komt het quotum nooit vol) en het vet gehalte zit er fors onder. Ik denk dat er gewoon teveel vaarsen voor export zijn weg gegaan en de boeren het quotum met oudere koeien vol melken vandaar het lage vet

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.