Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Handelaren houden nukaprijzen gelijk

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) houdt zijn notering voor nuchtere kalveren voor deze week gelijk. Zwartbonte stierkalveren noteren daarmee 125 tot 145 euro en roodbonten 145 tot 165 euro. Vraag en aanbod van de dieren zijnj goed in evenwicht met elkaar. Vleeskalverhouders en integraties zetten deze week nog volop nieuwe kalveren in de stallen. Zij hebben veel vleeskalveren afgeleverd voor de kerstdagen en moeten de leeggekomen stallen weer vullen. Volgende week zullen veel minder nuchtere kalveren een nieuwe plaats in een vleeskalverstal krijgen. Vleeskalverhouders willen rond de feestdagen aan het eind van het jaar liever geen nieuwe kalveren in hun stallen krijgen, omdat zij daar dan veel werk mee krijgen. De NBHV-noteringscommissie komt volgende week niet bij elkaar, zodat de noteringen voor twee weken geldig zijn.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    Kerst is zondag al ....

Of registreer je om te kunnen reageren.