Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Bulgaarse protesten tegen vermindering landbouwsubsidies

Sofia – Ruim 200 trekkers werden dinsdag voor de Alexander Nevski-kathedraal in de Bulgaarse hoofdstad Sofia geparkeerd.

Sofia – Ruim 200 trekkers werden dinsdag voor de Alexander Nevski-kathedraal in de Bulgaarse hoofdstad Sofia geparkeerd. De boeren protesteren zo tegen de Europese landbouwsubsidies, die volgens hen te laag zijn. De boeren willen ook dat de ministers van financiën en landbouw in Bulgarije aftreden. In totaal kwamen drieduizend graantelers naar de Bulgaarse hoofdstad. Vorige week blokkeerden boze graantelers onder meer de Donaubrug, de enige brug naar Roemenië. Dit zorgde voor veel verkeersoverlast.


Foto Reuters

Banholt – Jongvee en droge koeien in Zuid-Limburg zoeken beschutting bij elkaar tegen de hagel. Veel plaatsen kregen gisteren te maken met hagelbuien. In de kustgebieden kwam daar nog een westerstorm bij. Ook vandaag wordt stormachtig weer verwacht langs de kust en het IJsselmeer. Verzekeringsmaatschappijen verwachten komende dagen extra schade. ”Het is belangrijk dat boeren voorzorgsmaatregelen nemen zoals het goed sluiten van stallen en gebouwen en het verwijderen van overhangende takken van bomen in de directe omgeving van kassen en gebouwen”, aldus een woordvoeder van Interpolis.


Foto Twan Wiermans

Vinkenbuurt – Melkveehouder Gerrit van Leusen (links) uit het Overijsselse Vinkenbuurt snijdt een kuilbult aan.


Foto Alex de Haan

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    misschien ook een idee voor de huidige gezinsbedrijven om dit te doen. In Nederland zijn ook wel enkele bruggen(tjes) en dan komt er pas echt aandacht voor de gezinsbedrijven. De huidige politiek zit nog veel te veel op de koers van de grote agro-industrie met uitganspunt zo,n beetje geheel Euopa te willen voeden.

Of registreer je om te kunnen reageren.