Rundveehouderij

Achtergrond 339 x bekeken

Zuivelhoeve levert weer aan Superunie

Twekkelo - De Zuivelhoeve levert weer zuivelproducten aan de supermarkten van de Superunie. Daarmee is een einde gekomen aan een prijsconflict dat een aantal weken heeft geduurd. Dat bevestigt de zuivelonderneming uit het Twentse Twekkelo.

Sinds september leverde de Zuivelhoeve geen toetjes meer aan inkooporganisatie de Superunie. De partijen konden het niet eens worden over een prijsverhoging. De Zuivelhoeve vond dat het de gestegen grondstofprijzen moest doorberekenen in haar productprijzen, Superunie wilde niet meegaan. Het is niet duidelijk welke partij uiteindelijk aan het langste eind heeft getrokken.

Duidelijk is dat de leveringsstop voor De Zuivelhoeve een forse ingreep in de bedrijfsvoering betekende. In een derde van de markt waren volgens commercieel directeur Michel Wiltenberg de de producten van Zuivelhoeve niet meer verkrijgbaar. Dat had gevolgen voor de aanvoer en verwerking van melk. De Zuivelhoeve moet intern aardig herschikken. Het heeft zes ’eigen’ melkveehouders en koopt daarnaast melk bij van diverse andere partijen, zoals Noorderland Melk.

De Zuivelhoeve leverde nog wel aan supermarkten als Albert Heijn, C-1000, Jumbo, Troefmarkt, Dagwinkel, Makro en de eigen winkels. Deze winkelketens waren volgens het zuivelbedrijf wel bereid een ‘eerlijke’ prijs te betalen. Superunie is de inkooporganisatie voor de supermarkten BONI, Coop, Coopcompact en Supercoop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Bas, Digros, EMTÉ, Golff, Hoogvliet, Jan Linders, MCD, Agrimarkt, PLUS, Poiesz, Spar en Vomar.

Of registreer je om te kunnen reageren.