Rundveehouderij

Achtergrond 18 reacties

Weerstand tegen hoge slachtveeprijs

Het aantal runderslachtingen is iets aangetrokken, maar ligt nog steeds beneden het peil van voorgaande jaren. Dat wil zeggen dat het aanbod aanhoudend aan de krappe kant is. De slachterijen hebben echter de grootst mogelijke moeite om het vlees te verwaarden bij de huidige ‘torenhoge’ inkoopprijzen. Slachtkoeien van redelijke kwaliteit brengen al € 0,70 per kilo meer op dan vorig jaar. Dit is vooral lastig door te berekenen in de categorie goedkopere delen, het voorvlees. De komende weken zullen slachterijen een koers willen inzetten waarbij men met minder slachtingen genoegen neemt, om het prijsniveau iets te drukken. Te denken valt aan 5 tot 10 cent.
In Duitsland blijft het aanbod van slachtkoeien eveneens krap, maar ligt de kiloprijs nog achter bij de Nederlandse. Puur vleesvee blijft er nog steeds erg goed gevraagd en betaald.

Prognose: Prijsdruk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onbekend

  hahaha laat me niet lachen wat een lul verhaal weer!!!

  oude rose gaan op het moment voor 3.8 € per kg weg r + stieren duitsland 3.86 € excl btw en maar 10 € slachtkosten!!! kijk op http://www.agrarmarkt-nrw.de/rindermarkt.shtm !!

  brazilie liggen de prijzen hoger als hier!!

  succes met een zo hoog mogelijke prijs einde is nog niet in zicht !!!!

 • no-profile-image

  onbekend

  dus u stieren niet verkopen onder de 4.2 € per kg incl btw anders ben je een stommerik kun je beter exporteren


  succes

 • no-profile-image

  Ondernemer

  We krijgen hier in Nederland al jaren te weinig betaald voor ons eerlijk stukje vlees, laat je niet bang maken door dit schrijven van een grossier. Trekken aan die prijs en niet zomaar afgeven!

 • no-profile-image

  zuiden

  zo hoor ik dat graag ondenemer uit het zuiden !!
  het kon wel door een vleesgrossier geschreven zijn of hij krijgt er een vergoeding voor of zo???!!!!

  succes trekken en niet mee geven !!!!!

 • no-profile-image

  boer noorden

  Heb wel eens het gevoel dat de marktanalyses voor rundvlees erg vanuit de slachtsector wordt bepaald. Van de 10 analyses zijn er 9 dat de prijs onderuit moet etc. Ik kom veel in zuid duitsland en oostenrijk, als ik zie wat de veehouders daar vangen.

 • no-profile-image

  cees


  Wil dhr Kwakman is ophouden met die onzin te verkondigen...

  Er is zo veel vraag naar vlees en wordt goed betaald, dus vanuit handelaarskant,

  Stop met die onzin verhalen, en sta is een keer aan de ''boerenkant''

 • no-profile-image

  onbekend

  beste kwakman kijk hier eens naar en niet meer naar de hollandse bandieten luisteren aub http://www.agrarmarkt-nrw.de/rindermarkt.shtm prijzen zullen verder stijgen

 • no-profile-image

  onbekend

  nogmaals excl btw en 10 € kosten daar beginnen ze hier al veeels te hoog mee !!!!!eigenlijk zouden we geen kosten meer mogen krijgen huiden brengen immers weer veel geld op!!!!!

 • no-profile-image

  Jan

  Het is net of de Dhr Kwakman medelijden heeft met de slachterijen, die klagen al weken maar ze blijven het slachtvee toch wel kopen, en dat doen ze niet omdat ze dr op verliezen.

 • no-profile-image

  vet

  beetje kortzichtig hè, jan hoogeveen.
  dat ze het kopen omdat ze er niet aan verliezen. ook slachterijen pakken verlies in nood. boeren klagen al tien jaar dat ze er niks aan verdienen. Maar zetten al wel tien jaar nieuwe koppels op, dat doen ze niet omdat ze er niks kunnen verdienen. als een boer niet meer klaagt en een pastoor niet meer vraagt vergaat de wereld. luxe vee stijgt door, melkkoeien zitten aan hun max, omdfat er te veel goedkope delen aan zitten en te weinig luxe delen om het te verwaarden. gewoon tevreden zijn dat het afgelopen jaar voor iedereen goed is geweest, en hopen dat 2012 weer winstgevend is.

 • no-profile-image

  slacht

  Altijd maar overal tegenaan schoppen, daar zijn een hoop mensen goed in.

  Het gaat lang niet altijd makkelijk in de slachterijwereld, kijk maar eens hoeveel slachterijen er nog over zijn. De meeste zijn echt niet gestopt van weelde.
  Minder aanvoer vee, hogere vaste kosten, variabele kosten hoger denk aan vwa e.d, personeel dat betaald moet worden etc etc.
  Als het zo door gaat zullen er nog meer slachterijen stoppen en wat dan als het minder gaat, dan gaan dezelfde mannen die nu zeggen dat de Nederlandse slachterijen oplichters zijn weer klagen dat er te weinig slachterijen in Nederland zijn.
  Sommige mensen moeten altijd ergens tegenaan kunnen schoppen.

 • no-profile-image

  zuiden

  er zijn genoeg koeien en alle slachterijen hebben genoeg werk.! en het zijn ondernemers om meer voor hun produkten proberen te krijgen dat moeten wij boeren ook!! dat is niet ergens tegen aan shoppen dat is onzin!!!!
  de wereldmarkten stijgen ook! dan zal nederland BV dat ook moeten!!
  Jullie hebben altijd alles doorberekent!! wij zijn gewent voor weinig te werken ,als jullie dat nu een poosje moeten beginnen jullie te piepen of de bv laten jullie knappen !!! succes boeren opvoeren die prijs gewoon niet meer leveren !!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  onbekend

  zuiden heeft groot gelijk opvoeren kijk ophttp://www.agrarmarkt-nrw.de/rindermarkt.shtm
  excl btw succes

 • no-profile-image

  boer

  Koeien gaan goedkoper worden neem maar van mij aan. Hier in duitsland is de druk van de ketel af. Veels te veel weerstand van de consument

 • no-profile-image

  kaas

  kijk zuiden zuiden en nieuwe vriend uit het oosten.
  jullie hitsen de boel op.
  maar nu eens een reactie van iemand uit duitsland zelf, die het kan weten.
  koeien zitten aan de max.
  te weinig luxe delen aan de koeien om het te kunnen verwaarden.
  koeien gaan los komen, en de prijs zal pak hem beet twee dubbeltjes zakken

 • no-profile-image

  zuiden

  eerst zien en dan geloven kaas boer!
  en als jij echt een boer bent praat je wel alles naar beneden????
  volgens mij ben je een vleesboer??

  gr en boeren succes prijs zal minimaal zelfde blijven

 • no-profile-image

  Pedro

  Hallo, ik lees weer dat de ene zegt duurder en de ander zegt ze zitten aan top nu maar ik denk dat de kg prijzen de komende tijd nog goed blijft want er is gewoon weinig aanbod vraag maar aan uw veehandelaar of de veerijder die komt laden of aan de slachterij overal weinig aanbod deze week ook in bunnik en leeuwarden minder slachtvee en duur verkocht ! vandaag in Ciney [Belgie] ook allemaal duur verkocht vet en magere mestkoeien alles goed verkocht want in belgie ook minder vee ! En de melkprijs is ook goed dus veeboeren ruimen niet snel ! Succes allemaal met uw handel4sr

 • no-profile-image

  Robert DE Melker

  Goeiedag collega melkers, nu mogen we toch niet meer klagen zeker, we hebben het al een heel tijdje lekker goed ivm onze melkprijs,doen we een afgesleten koetje weg...ook goede prijs! Waarom dan altijd zo zeuren??? Misschien moeten we niet allemaal de zelfde fout maken, we lenen veel te veel=SCHULDEN... En dan alles uitwerken tegen iedereen die "niet" boer is=JALOERSHEID...groeten!

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.