Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vochtrijke krachtvoeders wat goedkoper

Stro en hooi blijven duur en desondanks goed gevraagd. Wie diep in de buidel tast, kan altijd stro vinden. Maar hooi is moeilijk verkrijgbaar.
De piek van de handel in verse snijmais is voorbij. De verwachting is dat de prijs de komende tijd tendeert naar de bovenkant van de prijsrange €55-60 per ton. Nu de maisoogst eindigt, neemt de vraag naar vochtrijke bijproducten geleidelijk af. Zo is er minder perspulp en aardappelvezel nodig.
De afzet van bierbostel loopt nog door, bij stabiele prijzen. Daar is meningsverschil over. Er zijn leveranciers die prijsverhoging overwegen, maar dat is gezien de te verwachten afnemende vraag onlogisch. Vanuit de aardappelverwerkende industrie is groeiend aanbod van restproducten. Tarwegistconcentraten zijn stabiel geprijsd. Wel is de leverbaarheid van voedermengsels op basis van tgc wisselend.

Prognose: Prijsdaling.

Eén reactie

  • no-profile-image

    zuiden

    wat goedkoper zeggen ze zelf zeker deze week aardappelllen gehad 1.5 cent tgc ontvangen 1 € per procent , bierbostel als je dat nog voert ben je een dief van eigen beurs!!!
    en de snippers zakken onder de 30 € al!!

    dus dat wat goedkoper is zeker niet waar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Of registreer je om te kunnen reageren.