Rundveehouderij

Achtergrond

Vast gestemde schapenmarkt

De stofwolken zijn in de schapenhandel opgetrokken na het islamitische offerfeest, hét evenement van het jaar voor de verkoop van rammen. Op de veemarkten is de aanvoer dan ook beduidend teruggevallen, met uitzondering van ‘Bunnik’, waar zelfs meer dieren zijn aangevoerd (ooien vooral).
Rammen zijn nu enkele weken niet gevraagd, maar de handel in ooien met bestemming Frankrijk loopt goed door. De Franse markt is afhankelijk van Nederlandse levering. Levende import uit Engeland is te duur vanwege vervoerskosten en de koers van het pound sterling.
De oudere ooien blijven gewild, maar zijn moeilijker leverbaar. De grootste selectie is onderhand geweest, de rammen lopen bij de ooien. Als gevolg daarvan zou de prijs kunnen stijgen, ware het niet dat hij al op een hoog niveau staat.

Prognose: Ram goedkoper, ooi prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.