Rundveehouderij

Achtergrond 25 reacties

Slachtveemarkt gespannen

Het aantal rundveeslachtingen loopt nog steeds achter bij vorige seizoenen, ondanks een licht stijgende lijn en iets toegenomen slachtgewichten. De vleesmarkt is niet vriendelijk genoeg om de inkoopprijzen ook te verwaarden. In Nederland heeft dat de afgelopen week geleid tot prijsdaling. Slachterijen zetten de prijzen onder druk. Per saldo blijft echter het aanbod dat beschikbaar komt vanuit de veehouderij aan de krappe kant.
De Duitse prijzen vertonen nu ook haarscheurtjes. Het koeienaanbod is daar nog onveranderd krap, de prijzen staan er op het niveau van wat in Nederland wordt betaald. De pure vleesmarkt heeft na de gestage prijsstijgingen voor stieren in de afgelopen maanden nu een top bereikt. Het aanbod slachtstieren groeit ook. Tot prijsdaling is het nog niet gekomen, maar de vaart is er onderhand wel uit.

Prognose: Stabiel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuiden

  beste heer kwakman

  dit is natuurlijk een manier van de vleeswereld om de prijzen te drukken dat zal ze niet lukken!! de prijzen blijven op zijn minst stabiel voor de kerst is er veel vraag!!
  belgie stijgen ze zelfs weer !!!

  dus schrijf eerlijk en niet met de slachters over bedankt

 • no-profile-image

  Janssen

  Ik ben een oude man 68 jaar en mijn bedrijf overgedaan aan mijn zoons. Heb nu tijd voor hobbies. Zo kijk ik elke dag op internet, zie daar constant de drukke zuiden uit zuiden staan. Volgense mij is deze man helemaal niet bezig met het houden van vee en het verkopen ervan, maar zit hij de hele dag op het internet zijn commentaren te geven. Als je het niet eens bent met de boerderijnoteringen , waarom lees je ze dan en maak je jezelf er zo druk om?

 • no-profile-image

  zuiden

  ergste is dat veel boeren er wel in geloven !!dat is juist het probleem!! dat er commentaar staat wat klopt!!!! is natuurlijk wel van belang!

  druk maak ik me er niet om krijg gelukkig altijd meer als wat boerderij noteert !!! ze kopen verkopen immers geen vee!!!

 • no-profile-image

  eerlijk

  Zeg zuiden zuiden je verkoopt zeker niet per kilo....maar per stuk en rekent zelf je kilo prijs uit zeker.....

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeiedag collega melkers, zie hier net bij met boterhammetje kaas...dat "commentaar" weer? Wel zoals ik vorige week al noteerde,mogen we toch gelukkig zijn met de prijzen melk en vee van het bijna afgelopen jaar,niewaar??? Muggeziften kan iedereen,ook kleine kinderen,niets moeilijk van aan... Maar sommigen zoeken altijd muggezifterij, "triestig" niewaar??? Groeten!

 • no-profile-image

  janwillem

  Laten we gewoon tevreden zijn met de prijzen die we op dit moment kunnen beuren. En als je meer krijgt dan wat ze hier zeggen... koop een taart en ga het vieren!

 • no-profile-image

  heemstra

  Zuiden uit zuiden, waarom gaat u niet in de veehandel? U koopt ze in voor de prijs die de boerderij noteert en verkoopt ze weer voor de prijs die u zelf kan krijgen. Der zit dan een goede boterham voor u aan denk ik zo!

 • no-profile-image

  zuidenz

  ja heemstra idd wil ik graag ! maar zoveel kan ik er ook weer niet hebben anders was het heeeeeeel leuk natuurlijk!!

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeieavond, nu pas laatste commentaar gezien, is al heel wa positiever hè!? Die van Jan Willem vind ik wel goe, maar klopt ook... Diegene die voor z'n rundvee "altijd" denkt meer te beuren...klopt "niet"...bv.zoals die kopers die dat reusachtige oplichtingsschandaal veroorzaakt hebben...Tja dan "kun" je eventueel "tijdelijk" wat meer beuren...Maar dan plots(oei,oei) een oplawaai!!? en dan BLEITEN...die hebben een faillisement veroorzaakt van MILJOENEN EURO'S!!!!!! (WEYL)...hoelang heeft het geduurd??? Groeten!!!! p.S.:vecht liever wat ietsje meer voor de melk, in Parma (italy) 71centjes...

 • no-profile-image

  Wim

  Zuiden waarom kun je er niet zoveel hebben?
  Zijn de handelaren of slachterijen waar u aan verkoopt gestopt?
  Heb er niets op tegen dat u de rundvee prijzen probeert te liften maar blijf wel geloofwaardig (ps) Er zijn al behoorlijk wat rundvee handelaren die de handel als bijbaan hebben of gestopt zijn neem enkele van deze mensen in dienst kunnen ze onder uw leiding de koeien verwaarden met uw handels kwaliteiten is succes verzekerd.

 • no-profile-image

  Rundveehandelaar

  Zuiden uit het zuiden, er worden altijd een aantal runderen verkocht boven de gangbare waarde, aan een kleine slager bijvoorbeeld. Maar de prijs is de prijs voor alle runderen die verkocht worden, niet de prijs van een enkel dier. De boerderij heeft daarom niets aan die marktinformatie van u. U probeert over te komen als een geweldige handelaar die veel dieren kwijt kan, maar uiteindelijk komt de aap uit de mouw.

 • no-profile-image

  bekende

  idd komt de aap eindelijk uit de mouw zuiden zuiden. is al vaker gebleken dat je de prijs probeert te lichten om die paar beestjes van je te verwaarden komt waarschijnlijk omdat er niemand meer bij je op de dam komt, heb je al weggejaagd!!! heb je een tijdje gevolgd, en je hebt elke week wel koppels verkocht voor zóvéél geld, ver boven de prijs wat andere beuren. Dat is op zich al niet slim, als je weet dat ze elke week duurder worden. Economisch gezien, want dan had je ze beter vast kunnen houden. maar elke week verkoop je hele koppels, van alle kwaliteiten! Dan weer koeien, dan weer stieren. Dan lijkt mij dat je stalling heb, voor zo'n paar, misschien wel 400 runderen. en aangezien de aanwas moeilijk te vinden is, wat betreft jaarlingen, kan je dan ook nog niet vol staan. En nu bieden ze jou beesten aan voor boerderij prijzen, zodat je er hendig paar EURO-dubbies, lees kwartjes miss wel, tussen kunt houden. En nu heeft zuiden zuiden niet zoveel plaats. IK ZEG JE en andere...
  LARIEKOEK die prijzen die zuiden zuiden probeert te verkondigen!! denk, weet het zeker, probeert zo je prijs te realiseren omdat je handelaren jou je paar beestjes laat houden

 • no-profile-image

  zuiden

  ik vind dit toch wel lachen dat jullie het nog beter weten haha.
  en hoeveel dieren ik heb haha!!
  blijft leuk maar een ding daar blijf ik bij wat boerderij noteert klopt nooit al zeker niet voor betere dieren!!!!

  succes ieder

 • no-profile-image

  onbekend

  zuiden heeft wel degelijk gelijk de betere beesten worden voor veel meer verkocht als wat boerderij noteert. kijk op <> dit zijn excl btw prijzen komt dus nog 6 % bij en maar 10 € kosten!!! voor vleesvee word in nederland te weinig betaald !

  succes

 • no-profile-image

  bekende

  OP NAAR DUITSLAND!!!!!!!

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeienacht, ten eerste (zuiden,zuiden)...is een gefrustreede AAP... Een sukkel die niet eens weet van welk hout pijlen geschoten...

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeiedag allemaal, tja (onbekend)-oosten...Zie vooral op die site die u aanprijst vanuit een "totaal" ANDER land...dat op de site een koe afgebeeld staat met 1 enkel ringetje...De "rest" zal ook wel kloppen zeker??? Kijk vooral eens wat de melkprijsjes doen in het buitenland? Zoals in Parma(Italy)...71centjes voor hun maagdelijk wit...Ietsje meer verschil hé dan lokale vleesprijsjes...Maar nee Daar zijn we als melk(h)boer veel te laks in...en laten maar bedijen...NEEN ONS LIEVER "SCHEEL" FOCUSSEN OP DIE WEKELIJKSE SLACHTCENT MEER OF MIN!!! En melkprijsje altijd aanvaarden zonder te discusièren...Ik geef toe,we zijn GROTE sukkels...

 • no-profile-image

  Noorden

  He zuiden uit zuiden kun je mijn koeien en stieren van de week niet wegzetten? Kom net van Leeuwarden af en daar was een koopman als jij vandaag wel gewenst. Koeien werden moeilijk verkocht +/- een dubbeltje minder.Help mij en de rest van de koopmannen die het moeilijk hadden vandaag

 • no-profile-image

  bekende

  nee, zuiden zuiden is niet thuis vandaag.
  als ze hem beestjes aanbieden heeft hij geen plaats. volgende week hoor je hem weer...
  stieren verkocht, smallekes voor 4 euro de kilo minus 10 euro kosten. zijn ze bij meneer weer duurder. terwijl iedereen die er verstand van heeft, weet dat de max achter de rug is, en we weer met lichtelijk mindere prijsjes genoegen moeten nemen. zuiden zuiden, ga varkens houden. misschien dat je die boertjes kan helpen de prijs op te hemelen. en pas op!!!! Ga er zelf niet op lijken... maar hier ben je door de mand gevallen. en anders zet het losadres op de boerderij site, kunnen we je winst bezorgen, mag jij transport naar duitsland regelen.

 • no-profile-image

  Wim

  Denk dat zuiden zuiden de mais aan het binnen halen is heeft de laatste tijd te veel tijd achter de pc doorgebracht, kan nog wel even duren voor hij zich weer op de markt begeeft gezien het aantal dieren wat hij verkoopt zal er ook een behoorlijk aantal ha mais bij hem staan dus de beesten nog maar vast houden tot zuiden zuiden zich weer op de markt begeeft.

 • no-profile-image

  pedro

  Hallo allemaal ik ben met jullie eens dat die meneer uit het zonnige zuiden en die meneer robert de melker wel vaak de boel lopen op te drijven maar je moet je eigen produkt ook niet naar beneden praten want ik ben zelf ook koeien en stieren mester en als je nu mooie magere koeien koopt moet je ook knap ervoor betalen dus de slachtkoeien moeten wel aan de prijs blijven want de nieuwe zijn ook duur en het voer is ook prijzig ! maar het aanbod is niet al te groot van slachtvee dus de prijs blijft wel redelijk buitenland ook niet teveel vee . en ik vind ook dat je een zo goed mogelijke prijs moet krijgen voor je slachtkoe en niet maar ja knikken tegen de slachterijen want die geven liever 3 euro dan 3,25 voor een koe maar je moet voor je eigen produkt opkomen en niet elkaar maar zitten afzeiken zoals jullie dat doen !! Ik lever een goede koe of stier af en wil daarvoor ook een goede prijs hebben en ik hoop dat mijn afnemer er ook wat aan verdient !! Gegroet allemaal en niet zo zeuren .

 • no-profile-image

  zuiden

  helemaal met pedro eens
  iedereen moet zo,n hoog mogelijke prijs proberen te krijgen en voor beste koeien en stieren vleeskwaliteit zullen ze een goede prijs moeten blijven betalen want de inkoop is immers ook duur!!!
  gegroet en niet zeuren!!!!

 • no-profile-image

  zuiden

  en bekende: had graag jou adres wil ik wel langs komen kijken of we handel kunnen doen ??????????

 • no-profile-image

  Twente

  Meneer Noorden uit het Noorden;
  In leeuwaren kunnen de prijzen wel iets dalen maar daar praten we niet over de betere kwaliteiten.
  Het prijsverschil tussen de gewone en luxe slachtvee is behoorlijk klein,dus een daling bij eerstgenoemde kwaliteiten ligt veel eerder bij de hand dan bij de luxe kwaliteiten.

  Groeten.

 • no-profile-image

  Robert De Melker

  Goeiedag allemaal, wat regenachtig vandaag,maarja het moet er maar eens van komen hé, we hebben het al lange tijd lekker gehad! Vandaag veel karren op baan achter weidevee! vanmorgen bij de slager geweest en heel slechte verkoop zegt hij...December slechte maand...mensen kopen massaal duur speelgoed voor 6 december, dan kerst-en nieuwjaar cadeau's... En ietsje min geld over dus voor inkoop duurdere stukken vlees,mensen besparen dan automatisch wat daarop...groeten.

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.