Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijzen vochtige voeders nog stabiel

De prijzen van vochtige krachtvoeders voelen invloed van de nieuwe snijmais en de situatie in de aardappelverwerking. Ingekuilde snijmais met 32 % droge stof kost €55 tot €60 per ton. Dit is een indicatie. Zoals voor alle ruwvoeders en krachtvoeders geldt, zal de prijs zich ontwikkelen naar gelang de behoefte. In ieder geval is het niveau nog aan de hoge kant. Vergeleken met vorig jaar zit ongeveer €10 per ton tussen de prijs toen en nu. Uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit weliswaar sterk varieert, maar dat over het algemeen oogst 2011 snijmais heeft opgeleverd met goede voedingswaarde en een uitstekende verteerbaarheid.
De prijs van aardappelvezel is onlangs met €3 per ton naar beneden bijgesteld. Dit heeft ook invloed gekregen op de prijsstelling van andere aardappelproducten. Uit de aardappelsector komt een flinke reststroom, al leek de kwaliteit van de gemiddelde fritesaardappel beter dan vorig jaar. De snippers zijn met ongeveer hetzelfde verschil goedkoper geworden de afgelopen maand. Er zijn echter behoorlijk grote verschillen in kwaliteit te zien. De prijsrange voor de doorsnee kwaliteiten rauwe snippers liggen op €34 tot €39,50 per ton, uitgaande van 22 % drogestofgehalte. Betere kwaliteiten zijn duurder. Voeraardappelen zijn als gevolg van de grote aardappeloogst volop verkrijgbaar, maar niet altijd zo aantrekkelijk in voedingswaarde. De prijs daarvan daalt.
Bostel wordt, uitgaande van voederwaarde, onderhand als knap prijzig ervaren. Vanwege prijsverschil op de markt loont het te shoppen.

Prognose: Stabiel.

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet

    ben benieuwt de aardappellen produkten kunnen ze nu al amper kwijt frietsnippers worden al voor 30€ , aardapellen 15 € en tarwe gist gaan ze in voorverkoop aanbieden voor 0.8 € cent en niet intrappen alles gaat zakken neem dat maar van mij aan!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.