Rundveehouderij

Achtergrond 737 x bekeken

Prijswinnende koeienfoto viel te veel in de smaak

Heerenveen - Tot zaterdagmiddag hing een herdruk van een prijswinnende koeienfoto (‘Koeien in de mist’) aan het pand van Persbureau Noordoost.Heerenveen - Tot zaterdagmiddag hing een herdruk van een prijswinnende koeienfoto (‘Koeien in de mist’) aan het pand van Persbureau Noordoost. Zondagochtend hing er alleen nog de houten lijst. Dieven hebben de foto van 2,00 bij 1,57 meter volgens fotograaf Alex de Haan meegenomen. Nu hangt een A4-tje met ’opsporing verzocht’ in de lijst en is aangifte gedaan bij de politie. Of de plaat ooit terugkomt? De Haan twijfelt. ”Misschien hangt hij in een drankkeet, of bij een echte verzamelaar.”

Foto Alex de Haan

Vught – Topigs heeft 1.003 fokvarkens geïmporteerd in China. Het gaat om overgrootouderdieren die aan de top van de piramide staan. De dieren met de hoogste SPF-gezondheidsstatus zijn afkomstig van Topigs’ nucleusbedrijven in Canada. De fokdieren worden gehuisvest in de stallen van de Huanshan Group in de provincie Shandong, een bedrijf waarmee Topigs een joint venture heeft. Topigs wil met deze dieren een complete fokkerijpiramide opbouwen. De provincie Shandong, net ten zuiden van de hoofdstad Peking, is een belangrijke landbouwprovincie. Topigs heeft naast de joint venture met Huanshan ook activiteiten in de Chinese provincies Hubei, Shanghai, Jiansu en Jilin.

Foto Topigs

Paprikaplanten in versnipperaar

De Lier – Bij paprikateler Pieter Boekesteijn in het Zuid-Hollandse De Lier zijn afgelopen week de overgebleven paprikaplanten door de versnipperaar gehaald. Het seizoen is voor de telers voorbij.
Naast het leegruimen van de kas, is het voor tuinders de tijd om de kas na te controleren op eventuele gebreken en druppelsystemen en de watertoevoer na te kijken. Dat gebeurt met het oog op de nieuwe teelt. Boekesteijn haalt in de winterperiode aanvullend product uit Spanje en Mexico.
Paprikatelers kijken terug op een zeer matig seizoen, met een staartje waarin de prijzen tot een bedroevend laag niveau daalden. Spanje heeft inmiddels de markt overgenomen.

Foto Fred Libochant

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.