Rundveehouderij

Achtergrond 202 x bekeken

Ooien blijven goed gevraagd

De afzet van rammen loopt beduidend minder dan enkele weken geleden, maar dat is niet vreemd, zo kort na het offerfeest. De daaraan verbonden extra slachtingen hebben een naijleffect, omdat ze niet specifiek bedoeld zijn voor de directe consumptie. Toch gaat de veehandel er niet vanuit dat er nog veel rammen boven de markt hangen. Mocht dat wel het geval zijn, dan gaan de rammenprijzen dalen. Tot nog toe zijn ze redelijk op niveau gebleven.
De handel in ooien en oude schapen loopt goed. De export van ooien naar Frankrijk houdt de prijzen van de jongere dieren in de benen. Een voordeel is dat Engelse ooien voor de Fransen relatief duur zijn. Voorlopig lijkt de vraag naar ooien uit Nederland niet af te nemen. Oudere dieren zijn schaars. De echte selectie is inmiddels wel geweest; de ooien voor vermeerdering lopen bij de ram.

Prognose: Stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.