Rundveehouderij

Achtergrond

NVWV: "Toekomst melkveehouderij ligt in gras"

Wageningen – De toekomst van de melkveehouderij ligt in gras en voedergewassen. Dat zei Hein Korevaar van Plant Research International tijdens de viering van het vijftigjarige jubileum van de Nederlandse Vereniging voor Weide- en Voederbouw (NVWV).

Gras telen vergt volgens hem flexibiliteit. Hij signaleert dat de aandacht van veel boeren naar de stal is verschoven. ”De boer is een manager geworden.” De kringloop bodem-plant-dier-mest blijft volgens hem complex, maar zeker de moeite waard om goed te doorgronden. De winst blijft nog te vaak op het land liggen.

Hij pleit voor meer structureel onderzoek naar grasland en voedergewassen. Korevaar is de nieuwe secretaris van de De NVWV, een platform voor geïnteresseerden in weide- en voederbouw. Hij volgt daarmee Guus van Laarhoven op.

Of registreer je om te kunnen reageren.