Rundveehouderij

Achtergrond 198 x bekeken

Melkvee goed prijshoudend

Alleszins redelijke niveaus van de melkprijzen in combinatie met een niet bevredigende melkproductie stimuleren de vraag naar melkvee. Beste melkkoeien zijn echter moeilijk verkrijgbaar. Er zijn weinig stoppers onder de veehouders. Zelfs tweede kwaliteit is niet bijster vlot voorhanden, vanwege selectie in de veestapel die dit jaar met veel grotere spreiding verloopt dan gebruikelijk. Exportvaarzen van hetzelfde laken een pak: flinke vraag bij beperkte beschikbaarheid. Het protocol voor enting tegen blauwtong blijft exporteurs hoofdbrekens bezorgen. Door geharrewar rond het verwerven van de status blauwtongvrij van Nederland zijn er ook vaarzen die niet of deels hun entingen hebben gehad. Gedeeltelijk geënt is kort drachtig eigenlijk alleen plaatsbaar in Marokko, lang drachtige dieren kunnen nog naar Spanje of België.

Prognose: Prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.