Rundveehouderij

Achtergrond 7 reacties

Klein aanbod maakt slachtkoe duurder

De aanvoer van runderen naar de slachterij ligt voor de tijd van het jaar beneden peil. Ook een vergelijking van de aanvoer op de veemarkt in Leeuwarden met die van de herfst van 2010 geeft dat aan. Het aanbod is bijzonder schraal. Op nationaal niveau komt het doordat de melkveehouder achterligt met melkproductie, dus minimaal laat afvoeren voor de slacht.
Op Europees niveau speelt invloed van toegenomen export van runderen naar derde landen. Daarom stijgen in Duitsland niet alleen de prijzen van koeien, maar worden ook de stieren duurder. In de vleeshandel is dit moeilijk terug te verdienen. De vraag naar duur achtervlees is momenteel gering. Voorvlees, voor gehakt en dergelijke, is beter af te zetten, maar is structureel goedkoper lager geprijsd. In die categorie is prijsverhoging dus problematisch.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuiden

  beste boerderij mijn voorspellingen komen wel steeds uit volgens mij prijzen stijgen verder

  gr zuiden

 • no-profile-image

  noorden

  Nou dat klopt niet helemaal meneertje zuiden zuiden. De priijs van de slachtkoeien is weer op het zelfde niveau als 6 weken terug. niet duurder dus, maar weer gehandhaafd. veel rek zit er niet meer in, de marges zijn minimaal bij de slachterijen. Enige feit waar jij gelijk in heb, zuiden zuiden, is de prijs van de stieren. Die zijn weer verder omhoog gegaan, met kleine verhoging zelfs in het verschiet.

 • no-profile-image

  zuiden

  nou hier in het zuiden betalen ze voor u koeien nu 3.8 € per kg en u stieren over de 4 € meneer noorden de worst koeien prijs daar hebt u wel gelijk in.
  goede stieren u+ e gaan zelfs over de 4.5 dus zijn toch prijzen die al lang gelden zijn??!!!

  veel succes allemaal om weer eens een boterham te verdienen

 • no-profile-image

  oosten

  de prijzen zullen voorlopig door stijgen in zuid amerika is immers het vlees 50% duurder geworden!! er komt hier nog heel wat bij de markt zal het bepalen.
  maar 1 ding is zeker er is meer vraag dan aanbod.

  gr vleesboer en veehouder

 • no-profile-image

  pedro

  Er is meer vraag dat klopt allemaal maar voor u+ stieren €4,50 wat zuiden zegt dat klopt ook niet helemaal ! u loop wel wel wat hard van stapel ! En zo ja welke grossier betaald dat dan ?? Namen noemen dan aub. !!!
  groeten en succes allemaal met de verkoop van uw runderen !!

 • no-profile-image

  zuiden

  beste pedro

  export duitsland.com
  veel succes en ga echt geen namen noemen daar moet je zelf mans genoeg voor zijn.

  groeten

 • no-profile-image

  zuiden

  prijzen knallen omhoog. 25 jaar lang geleden dat ze zo hoog waren er is een tekort aan koeien en stieren mensen vraag veeeeeel schaam je niet voor 0.5 cent meer te vragen als vorig jaar. succes

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.